Vláda chce podporiť dlhodobo nezamestnaných

Pravidlá pri poskytovaní príspevku na podporu zamestnávania znevýhodneného uchádzača by sa mali zjednodušiť.Pravidlá pri poskytovaní príspevku na podporu zamestnávania znevýhodneného uchádzača by sa mali zjednodušiť. Zdroj: photl.com

Úpravou príspevku pre firmy, ktoré prijmú do práce znevýhodnených uchádzačov, chce opozičná strana KDH pomôcť najmä dlhodobo nezamestnaným v problémových regiónoch Slovenska.

Na schôdzu parlamentu poslanci Ján Hudacký a Pavol Zajac predkladajú novelu zákona o službách zamestnanosti vďaka ktorej sa majú zjednodušiť pravidlá pri poskytovaní príspevku na podporu zamestnávania znevýhodneného uchádzača. "

Navrhujeme tento príspevok vo výške odvodov, ktoré platí zamestnávateľ za svojho zamestnanca," priblížil na dnešnom krátkom brífingu v NR SR Zajac.

KDH zároveň navrhuje, aby sa dĺžka poberania tohto príspevku predĺžila na jeden až tri roky v závislosti od výšky nezamestnanosti v danom okrese. Tiež, aby bola maximálna výška príspevku na úrovni odvodov z priemernej mzdy zamestnanca. "Dnes by to bola maximálna úroveň 270 eur," vyčíslil Zajac.

KDH tak verí, že touto novelou sa zníži nezamestnanosť v najchudobnejších regiónoch.

"Pevne verím, že takéto zjednodušenie a jasné stanovenie pravidiel napomôže tomu, aby znevýhodnení uchádzači o zamestnanie, najmä dlhodobo nezamestnaní, mali možnosť zamestnať sa," dodal Zajac.

Viac o téme: Domáce Nezamestnaní Príspevok
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy