Posuňte sa ďalej a zvládnite zopár techník

trhtrh

Aby ste sa vedeli vysporiadať so stresom musíte sa naučiť pozitíve myslieť a zvládnuť zopár skutočností.

Snažte sa spoznať seba samého!
Poznanie seba samého je najlepšia cesta k úspešnému, plnému a zdravému spôsobu života. Dobré riešenia môže človek hľadať iba vtedy, ak sa pozná a vie, čo ho motivuje, alebo naopak frustruje. Takéto poznanie umožňuje nájsť prácu a činnosti, ktoré sú v súlade s vlastnými preferenciami.

Nájdite rovnováhu medzi prácou a súkromím!
Len ak si nájdete čas na oddych, na súkromie vyhnete sa tak stresu v práci a takisto aj prípadnému vyhasnutiu. V opačnom prípade sa u vás môžu prejaviť príznaky rôznych chorôb. Je to jeden z dôsledkov nerovnováhy medzi prácou a súkromným životom.

Snažte sa problémy neodsúvať, ale riešiť!
Problémy nevyriešite tým, že ich budete odsúvať na neskôr. Myšlienkami sa aj tak nechtiac budete k problémom vracať. To vás môže unaviť telesne aj duševne. Východisko je v nájdení vlastných zdrojov. Len ak ste v harmónii sami so sebou, potom sa riešenie problémov javí ako ľahké.

Pozerajte sa do budúcnosti!
V krízových situáciách sa nemá zmysel vracať sa do minulosti. Aj tak to už nie je možné zmeniť. Žite súčasnosti a snažte sa sami určovať svoju vlastnú budúcnosť.

Nečakajte na pomoc druhých!
Zmobilizujte svoje sily a snažte sa pomôcť si sám. Takisto nezvaľujte vinu za problémy na iných, aj keď je to jednoduchšie ako priznať si svoju chybu. Ak nie ste spokojný so svojou prácou, alebo šéfom, pokúste sa to zmeniť a nie nečinne čakať na zmenu.

Nezabúdajte, že pocit kontroly nad vlastným životom je najdôležitejším predpokladom fyzického a psychického zdravia.

Viac o téme: Karierny rast
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: Jupiterimages
 
Staršie správy
Staršie správy