5 tipov ako prežiť horúčavy v práci: Vyzerajte profesionálne a prestaňte sa roztápať

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Vhodne sa obliecť do práce vie byť občas výzvou samou o sebe. Keď však ešte pridáte tridsaťstupňové horúčavy, zdá sa to priam nemožné. S trochou prípravy sa to skutočne dá a aj v letných mesiacoch môžete vyzerať vhodne i štýlovo. Prinášame vám niekoľko tipov ako sa obliekať, aby ste pôsobili profesionálne a zároveň zniesli vysoké teploty.

Dámy, investujte do sukní a šiat

V letných mesiacoch nastal pre ženy čas zbaviť sa nepriedušných kostýmov a nahradiť ich ceruzkovými sukňami či puzdrovými šatami. Okrem toho, že sú puzdrové šaty veľmi univerzálne a konzervatívne, majú aj nízke nároky na údržbu a nezničia vás rozpočet. Doplnené správnymi topánkami na podpätku vhodne pôsobia v serióznom podniku ako aj v menej formálnej firme so sandálmi.

Ceruzkové sukne sú ďalšou štýlovou alternatívou, ktorá vás nechá v horúčave vydýchnuť, najmä ak ju doplníte ľahšou blúzkou. Možno strávite ráno niekoľko minút navyše dolaďovaním vášho outfitu, no dokážete vytvoriť veľké množstvo kombinácií, čo vám ušetrí peniaze a umožní popustiť uzdu fantázii.

Páni, zamyslite sa nad oblekom a kravatou

Niekedy sa obleku a kravate jednoducho nevyhnete, no existuje možnosť ako si dopriať trochu pohodlia bez toho, aby ste stratili štýl. Napríklad si na leto kúpte saká s tenšou podšívkou. Pri výbere farby zvoľte svetlohnedú namiesto čiernej či námorníckej modrej. V dusnom počasí pomôže aj voľnejší strih. Ak oblek nie je povinnosťou, stavte na hnedé nohavice z priedušného materiálu a košeľu.

Materiály vyberajte s rozumom

Bavlna a ľan sú najlepšími voľbami tkaniny v teplom počasí. Počas letných mesiacov obchádzajte hlavne hodváb a polyester. Napriek tomu, že je hodváb veľmi ľahký a príjemný na nosenie, kvapky potu ho dokážu zničiť. Polyester naopak pot vôbec nevstrebáva a vlhkosť sa zachytáva na pokožke.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

Nezabúdajte na topánky

Spotené nohy môžu znepríjemniť deň nielen vám, ale aj vašim kolegom.  Ženy môžu tento problém vyriešiť pohodlnými topánkami s otvorenou špičkou. Ak nechcete v kancelárii ukázať príliš veľa bosej nohy, noste topánky s otvorenou pätou. Čo sa pánov týka, uzatvorené topánky v lete vyžadujú bavlnené ponožky, pričom by mali byť tenké a ľahké. Taktiež sa vyhnite semišovej obuvi.

Porazte klimatizáciu vrstvami navyše

Ak je vonku tridsať stupňov, no vo vašej kancelárii by sa dobre cítili aj ľadové medvede, nechávajte si pri pracovnom stole sveter. Vyhnete sa podchladeniu z klimatizácie, no pri odchode z kancelárie budete pripravení aj na horúčavu.

Viac o téme: Pomoc Teplo Pot Práca Oblečenie Zamestnanie Horúčava
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy