Najlepšie spoločnosti pre pracujúce matky. Pozrite si ich!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Nie všetky spoločnosti poskytujú ideálne podmienky pre pracujúce matky. V Amerike ich je viacero, niektoré z nich dokonca pôsobia aj na Slovensku.

Starať sa o dieťa a popritom pracovať je náročnou úlohou pre každého rodiča. Niektoré ženy sú nútené vrátiť sa do pracovného kolobehu hlavne kvôli finančnej situácii. Kým v jednej spoločnosti umožňujú matkám pracovať už po niekoľkých týždňoch od pôrodu aj na skrátený úväzok, v druhých spoločnostiach programy pre mamičky vytvorené nemajú a pracovať na skrátený úväzok nedovoľujú.

Americký magazín pre pracujúce mamičky Working Mother zostavil rebríček 100 spoločností s najlepšími pracovnými podmienkami, ktoré majú zdravo nastavenú rovnováhu medzi prácou a súkromným životom.

„Tieto spoločnosti pomáhajú zamestnancom zosúladiť domáce povinnosti s prácou, čím prispievajú k úspešnému podnikaniu a kultúre,“ hovorí Carol Evans, prezidentka spoločnosti Working Mother Media.

Spoločnosti, ktoré sa objavili medzi stovkou najlepších spoločností 2014, ponúkajú ženám ideálne podmienky počas materskej dovolenky, starostlivosť o ich dieťa na pracovisku, flexibilnú pracovnú dobu a mnoho ďalších programov. V týchto spoločnostiach pracuje v pätnástich odvetviach takmer 2,1 milióna ľudí, z ktorých je až 46 percent žien.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstock.com

Kým na Slovensku môžu byť ženy na materskej dovolenke 34 týždňov (osamelé matky 37 týždňov) a na rodičovskej dovolenke do dovŕšenia troch rokov dieťaťa, matky v Amerike majú platenú materskú dovolenku iba sedem týždňov (otcovia iba tri týždne). Niektoré spoločnosti mamičkám čiastočne preplácajú  ďalších šesť týždňov a zároveň im ponúkajú päť týždňov platenej dovolenky v prípade osvojenia dieťaťa.

Medzi spoločnosťami v prvej desiatke sa ocitli aj také, ktoré pôsobia na Slovensku. Ide o  Deloitte, Ernst & Young, IBM a PwC. Tieto spoločnosti poskytujú mamičkám v Amerike flexibilný pracovný čas, prácu na doma a skrátený pracovný úväzok. V prvej stovke najlepších spoločností pre pracujúce matky roku 2014 sa objavili aj spoločnosti American Express, Barclays, Cisco, Dell, Goldman Sachs, HP, Intel, Johnson & Johnson a KPMG.

10  najlepších spoločností pre pracujúce matky

  1. Abbott
  2. Deloitte
  3. Discovery Communications
  4. Ernst & Young LLP
  5. General Mills
  6. IBM
  7. Prudential Financial
  8. PwC
  9. WellStar Health System
  10. Zoetis
Viac o téme: Zoznam Ženy Rebríček Matky Materská dovolenka Rodičovská dovolenka Working mother
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com, Workingmother.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy