Zarábate viac ako váš partner? Pozor na neveru, ohrozujete jeho mužnosť

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Vedecká štúdia uverejnená v odbornom magazíne American Sociological Review tvrdí, že čím menej peňazí zarobíte v porovnaní s vašim partnerom, tým máte vyššiu šancu, že ho podvediete. Ak ste finančne závislí úplne, pravdepodobnosť ešte rastie a horšie sú na tom muži. Zatiaľ čo len 5 % ekonomicky závislých žien si nájde milenca, v prípade pánov je to až 15 %.

Podľa profesorky sociológie Christin Munchovej je porovnávanie sa so svojim partnerom úplne prirodzené a často sa spája s potrebou prekonať ho aspoň v niektorých sférach. Ekonomická závislosť je zvlášť nepríjemná pre mužov, čo nielen vyplýva z ich povahy, ale potvrdzujú to aj štatistiky. V takýchto prípadoch majú pocit, že nedostatočne plnia svoju sociálnu rolu živiteľa rodiny, čo ich ponižuje, a preto majú tendenciu hľadať dôkazy svoje mužnosti inde. Nevera im zároveň umožňuje pomyselne sa dištancovať od svojich partneriek.


Prečítajte si tiež: Neverníci odhalení: V týchto povolaniach pracujú tí, ktorí zahýbajú najviac!


Napriek zdaniu, že sa rodové normy postupne menia, stále sú v spoločnosti hlboko zakorenené, a to aj medzi mladými ľuďmi. Profesorka Munchová totiž pracovala s vekovou skupinou medzi 18 a 32 rokom života, pričom išlo o zadaných heterosexuálov. Zatiaľ čo manželia živiteliek rodiny podvádzajú, aby si dokázali svoju mužnosť, ženy v týchto vzťahoch z rovnakého dôvodu zostávajú verné, čím takisto potvrdzujú svoj status dobrých manželiek.

Viac o téme: Partner Plat Úspech Zarábať Podvádzať Nevera
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy