Plynulá konverzácia v angličtine je základ biznisu: Ako ste na tom vy?

Zdroj: Shutterstock

Sme súčasťou čoraz viac globalizovaného sveta. Firmy a organizácie expandujú za hranice svojich krajín a komunikácia medzi rôznymi kultúrami a jazykmi je nevyhnutná. Dokázali by ste sa s kolegom na druhom konci sveta cez videohovor porozprávať aj bez prípravy? Ak vám už len pri tej predstave nabiehajú zimomriavky a cítite obavy, je načase s tým niečo robiť.

Dnes už to bez dobrej znalosti minimálne angličtiny nepôjde. Je fajn naučiť sa aj viac jazykov, aby ste mali konkurenčnú výhodu pri hľadaní práce. Ale ak sa ani v angličtine necítite sebavedomí, začnite si ju zlepšovať čím skôr. Anglický jazyk je a ešte dlho bude primárnym jazykom biznisu, s ktorým dokáže vedenie firmy posunúť svoje obchodovanie na vyšší level. A zamestnanci firmy musia vedieť držať s týmto napredovaním krok.

Zabudnite na bifľovanie a začnite rozprávať

Tlačiť si do hlavy slovíčka nestačí. Pri učení potrebujete okolo seba ľudí, s ktorými sa môžete v angličtine porozprávať. Práve to je primárny dôvod, prečo nestačí na zvýšenie jazykovej úrovne študovať ako samouk. Ak totiž nemáte pri sebe každý deň “natívneho spíkra” - napríklad cudzojazyčného partnera či iného člena rodiny - motivácia učiť sa rozprávať je veľmi malá. Naučíte sa gramatiku a slovíčka, ale nenaučíte sa pohotovo reagovať na akúkoľvek tému rozhovoru v angličtine.

Preto sú v tomto smere výhodnejšie jazykové školy. Ponúkajú štruktúrované kurzy, ktoré sú navrhnuté s dôrazom na zlepšenie jazykových schopností účastníkov. Profesionálni lektori sú odborníci v oblasti jazyka a kultúry, a majú skúsenosti s výučbou. Takáto štruktúrovaná výučba zahŕňa gramatiku, slovnú zásobu a praktické konverzačné zručnosti, ktoré sú dôležité na pracovisku.

V jazykovke sa študenti dostávajú do kontaktu s reálnymi situáciami, ktoré sa môžu na pracovisku vyskytnúť. Učitelia môžu zahrnúť cvičenia, ktoré sú špecifické pre určitý odbor alebo oblasť práce, čím sa výučba stáva ešte praktickejšou. Samoukovia sa síce môžu zamerať na teoretické aspekty jazyka, ale nemusia vedieť, ako ho uplatniť v reálnom živote.

Navyše, v jazykovej škole môžete študovať angličtinu pohodlne online z domova - takéto kurzy ponúka aj bratislavská jazyková škola Volis Academy. Vybrať si môžete konverzáciu s “native speakers”, Business English alebo výučbu svetoznámou Callanovou metódou, pri ktorej s lektorom konverzujete bez toho, aby ste nad odpoveďami museli premýšľať v slovenčine.

Aj keď teda nemáte čas alebo možnosť dochádzať priamo do sídla školy, na takúto výučbu si určite priestor nájdete.

Ďalšie výhody jazykovej školy

Jedným z najväčších benefitov jazykovky je možnosť okamžitej korekcie a spätnej väzby od učiteľa. Učitelia môžu upozorniť na chyby výslovnosti, gramatické chyby a iné nedostatky. Táto spätná väzba je neoceniteľná pri zdokonalovaní jazykových zručností. Navyše, byť zapojený do kurzu s ďalšími ľuďmi a lektorom zvyšuje motiváciu viac, než byť odkázaný iba na seba. Pravdepodobnosť, že kurz dokončíte, je omnoho vyššia.

A napokon, v dnešnom konkurenčnom pracovnom prostredí majú certifikáty a diplomy z jazykových škôl vysokú hodnotu. Firmy si väčšinou viac vážia zamestnancov s overenými jazykovými schopnosťami. Myslite aj na to, pretože pri zmene práce a hľadaní nového miesta by to mohol byť pomerne veľký benefit.

Zabudnite aj na strach, že sa strápnite. Výučba na jazykovej škole Volis Academy v Bratislave môže byť celkom pokojne aj individuálna, iba s lektorom. Dôležité je mať pri sebe odborníka na jazyk. Môžete si k tomu pravdaže pridať aj jazykové aplikácie či sledovanie filmu v angličtine. Zaraďte jednoducho jazyk do každodenného života a úspech sa postupne dostaví.

Viac o téme: PR Promo PR Článok Advertoriál
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy