Firma pri Piešťanoch naberie ďalších zamestnancov. Koho hľadajú?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Spoločnosť Vacuumschmelze, s.r.o., (VAC) plánuje pri Piešťanoch, v obci Horná Streda, rozšírenie výrobných priestorov. "Celkové orientačné náklady na prístavbu a premiestnenie výroby dosiahnu 6 miliónov eur bez dovezenej technológie," uviedla firma v zámere, ktorý predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

"Po rozšírení výrobných priestorov plánuje spoločnosť VAC zvýšiť počet zamestnancov o 66, z toho 60 v robotníckej profesii a 6 v kategórii THP, celkový počet zamestnancov bude 951. Ročný fond pracovnej doby sa predpokladá asi 250 dní, 3 pracovné zmeny po 8 hodín, teda 6000 hodín za rok," priblížila spoločnosť v zámere.

 Účelom predloženého zámeru je posúdenie výstavby novej výrobnej haly spoločnosti VAC, ktorou sa zvýši výrobná kapacita výroby dielov. "Do novej výrobnej haly bude presunutá časť výrobných liniek z jestvujúcich priestorov, respektíve budú osadené nové. Súčasťou stavby bude technické a administratívne zázemie." S výstavbou by sa malo začať ešte v máji tohto roku, ukončenie výstavby sa očakáva do konca roka.


Prečítajte si tiež: Dobrá správa pre Vysoké Tatry: dotácia prinesie stovky pracovných miest


Rozšírenie výrobného areálu spoločnosti VAC Horná Streda sa zrealizuje prostredníctvom odkúpenia časti vedľajšieho areálu patriaceho družstvu Slovchmeľ, kde sa vybuduje nová výrobná hala s výrobnou plochou 5500 štvorcových metrov (m2).

"Nové priestory budú využité pre rozšírenie výroby dielov o asi 70 %, induktívnych prvkov o približne 3 % a jadier o asi 10 % oproti súčasnosti. V novej výrobnej hale budú osadené technologické zariadenia, ktoré slúžia pre výrobu dielov – lisy, brúsiace zariadenia, žíhacie pece, laboratórium pre kontrolu výrobkov," doplnila v zámere firma.

Viac o téme: Výroba Miesto Piešťany Práca Horná streda
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy