Tajomstvo úspešných projektov odhalené: Firmy prezradili svoje know-how!

Vo štvrtok, 19. mája, sa konal ďalší z inšpiratívnych workshopov HR Development Academy, tento raz na tému, ako úspešne riadiť projekty. Spíkri radili predovšetkým personalistom a riaditeľom malých firiem. So svojimi skúsenosťami a odporúčaniami vystúpili Zuzana Astalošová zo Slovak Telekomu, Jana Struhárová zo Slovenských elektrární a na záver vystúpil Vladimír Dadej zo spoločnosti 2BCognitus.

 

 

Viete, ako tromi rezmi nakrájať tortu pre ôsmich ľudí?

Touto netradičnou otázkou otvorila podujatie Zuzana Astalošová zo spoločnosti Slovak Telekom. Vedeli by ste odpovedať, aké je správne riešenie? Uhádnuť odpoveď však nebolo cieľom, Astalošová chcela poukázať na to, aby sa vo firmách pri riadení projektov hľadalo viacero riešení. Astalošová sa tiež s účastníkmi workshopu podelila o skúsenosti z praxe, prezradila, aké procesy nastavili pri riadení projektov či tímov a aké novinky zaviedli v Slovak Telekome.

Osem z desiatich projektov vraj zlyháva: Prečo?

Táto veta sa objavila v prezentácii Jany Struhárovej zo Slovenských elektrární. Struhárová priniesla prítomným trošku teórie o projektovom riadení, ktorú však poprepájala s reálnymi príkladmi z praxe. Poukázala tiež na to, že aj úspešné projekty môžu byť neúspešné. A čo poradila prítomným: na čo by si pri plánovaní projektu mali dávať pozor? „Vždy si zadefinujte aktivity a činnosti, ktoré budete realizovať, rozpočet, časový harmonogram, možné riziká a váš plán majte vždy na papieri,“ odporučila.

Na čo si treba dať pozor, keď spúšťate projekt?

Po chutnej prestávke, počas ktorej sa zúčastnení aj prednášajúci mohli občerstviť a nadviazať nové kontakty, vystúpil Vladimír Dadej zo spoločnosti 2BCognitus.Ten sa venoval predovšetkým rizikám, ktoré sa môžu vyskytnúť pri rôznych typoch projektov. Prítomným prezradil, na čo všetko by mali byť pripravení a doplnil aj niekoľko užitočných tipov ako sa vyhnúť tomu, aby projekt skončil neúspechom.

Ak ste zmeškali tento workshop, nevadí! Na najbližšom podujatí sa bude hovoriť na rovnako zaujímavú tému, konkrétne o efektívnej internej komunikácii a o tom, ako ju zaviesť do praxe. Zaznačte si už teraz do kalendára 22. september 2016!

Všetky podrobnosti o pripravovaných podujatiach platformy HR Development Academy nájdete tu.
 

Viac o téme: Projekty Riadenie Firmy Riadiť Projektové Know-how
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: PR článok

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy