VZOR najhoršieho motivačného listu: Toto ste ešte nevideli, presne takto sa to nerobí

Niekedy dobré rady nestačia. Hoci je na internete množstvo užitočných tipov a odporúčaní, ako napísať dobrý motivačný list, niektorí uchádzači ich prehliadajú a ignorujú. Potom ale vznikajú také motivačné listy, pri ktorých sa personalisti chytajú za hlavu. Alebo ani to nie, rovno ich hodia do koša. Aby váš motivačný list neskončil podobne, určite ho nikdy nekoncipujte takto.

 

 

 

MOTIVAČNÝ LIST

Vážení,

na úvod, by som chcela povedať niečo o sebe. Moje zručnosti získané počas pracovnej kariéry si myslím, že by boli prínosom pre vašu spoločnosť a mohla by som sa naďalej rozvíjať v tejto oblasti. Predchádzajúcom zamestnaní som zastávala funkciu vedúcej obchodného oddelenia vo spoločnosti XXX a.s ktorá pôsobí pri oblasti elektroniky. Starala som sa o zákazníka, vybavovala, riešila, dohadovala, objednávala tovar a podpisovala objednávky. Dojednávala som si stretnutia, mala v rukách zodpovednosť za iných ľudí, organizačný typ v sebe nezapriem. Mojou hlavnou úlohou dennou bolo staranie a venovanie sa súčasným, zároveň vyhľadávanie nových zákazníkov. Bola som poverená prezentovať im naše služby.

Vďaka tejto funkcií, zdokonalila som sa v komunikácií, dohadovaní, argumentácií – telefonickej či osobné, hlavné som sa zlepšila pri aktívnom počúvaní zákazníkovi, zistenie problému a prinášať riešenie.

Skúsenosti mám tiež s programu XYZ, s ktorým som robila každý deň, v ktorom som si robila planý dohovorených stretnutí so zákazníkom, vypracovala štvrtročné plán a podobne.

Domnievam sa, že na danú pozíciu obchodného manažéra som vhodný kandidát aj preto, že mám skúsenosť v oblasti vedenia ľudí a v rámci obchodníckej pozície.

Žiadam týmto o zaradenie do skupiny uchádzačov o danú pozíciu.

Budem rada, keby som povedala ďalšie informácie o sebe u vás vo firme na pohovore.

 

Pozrite sa, ako by mal vyzerať dobrý motivačný list

Gramatické chyby, preklepy, nesprávne vyskloňované slová či zlý slovosled. To všetko o vás napovie, že ste nedbanlivý, nepozorný a pravdepodobne aj lenivý človek. Bude to vyzerať tak, že ste motivačný list spísali narýchlo a ani ho po sebe nečítali a neskontrolovali. Takto sa ale práca nehľadá. Ako by mal vyzerať dobrý motivačný list, si môžete pozrieť tu.

Viac o téme: Motivačný list Vzor motivačného listu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: Getty Images

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy