Firma zverejnila poriadne čudný pracovný inzerát, šokuje úprimnosťou: Hľadáme psychopata

Istá mediálna agentúra pred nedávnom zverejnila inzerát, v ktorom hľadali obchodníka. Nie však len takého obyčajného – priamo v pracovnej ponuke uviedli, že preferujú, aby mal kandidát psychopatické sklony. Bol to len žart alebo to mysleli úplne vážne?

Čoraz častejšie sa objavujúce štúdie skúmajúce psychopatov naznačujú, že veľmi veľa ľudí na vysokých pozíciách sa prejavuje psychopatickým správaním ako napríklad narcizmom, povrchným zaliečaním sa, nedostatkom záujmu o ostatných a sebectvom.

Toto však firmu, ktorá inzerát zverejnila, neodradilo od pomenovania svojej pracovnej ponuky ako „Psychopatický obchodník pre oblasť nových médií“. V úvode pracovného inzerátu vysvetľujú, o čo vlastne ide: „Pravdepodobne vás prekvapilo, že ponúkame prácu pre psychopata, ale toto nie je obyčajná pozícia. Nehľadáme psychicky narušenú osobu, ale niekoho, kto oplýva pozitívnymi vlastnosťami psychopatov.“

„Približne 25% ľudí na  najvyšších obchodníckych pozíciách má psychopatické sklony. Tie nemusia byť nevyhnutné zlé. My máme na mysli najmä tie pozitívne stránky: takíto ľudia majú vysoký zmysel  pre sebauvedomenie, sú neuveriteľné ambiciózni a taktiež sú ochotní urobiť čokoľvek, aby dosiahli to, čo chcú. Kandidáta by tiež mali - podľa inzerujúcej firmy, motivovať financie a nemalo by mu chýbať potrebné odhodlanie," píšu ďalej.


Prečítajte si tiež: Ponúkajú plat vyše 1 300 eur: Aj tak nevedia zohnať zamestnancov


Adam Cox, zakladateľ spoločnosti, ktorá inzerát zverejnila, hovorí, že ľudia si psychopatické sklony spájajú predovšetkým s niečím negatívnym. „My však naším inzerátom nehľadáme človeka so všetkými známymi negatívami – ako neprestajného klamára, s nepredvídateľným správaním či kriminálnymi tendenciami. Chceme využiť pozitíva, ktorými psychopati oplývajú. Na náš inzerát reagovalo veľmi veľa ľudí a pochvaľujú si, že naša pracovná ponuka bola iná, netradičná ako všetky ostatné a že je z nej jasné, aký typ osobnosti hľadáme,“ prezrádza.

„Nemal by som problém prijať človeka so psychopatickými sklonmi,“ tvrdí Cox. Má však jednu podmienku. „Jeho pozitívne kvality však musia prevažovať nad negatívnymi či dokonca kriminálnymi.“ To totiž uvádzajú aj v závere svojho inzerátu: "Kriminálnici posielať životopisy nemusia".

 

10 povolaní, v ktorých sa najčastejšie objavujú psychopati

  1. Šéfovia spoločností
  2. Právnici
  3. Médiá (TV, rádio)
  4. Obchodníci
  5. Chirurgovia
  6. Novinári
  7. Policajti
  8. Duchovní
  9. Šéfkuchári
  10. Úradníci

Výskumy ukazujú, že psychopatické sklony sa objavujú u jedného z piatich nadriadených. Tento počet je pritom rovnaký ako je to napríklad v prípade väzňov. Podľa psychiatrov je najhlavnejším prejavom psychopatizmu nedostatok ľútosti v ťažkých či nepríjemných situáciách a neschopnosť byť empatickým.

Viac o téme: Pracovný Inzerát Ponuka Pracovná Čudný Neradičný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Independent; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy