Žiadna pochvala, žiadne uznanie? 8 znakov, že vás váš šéf má stále rád

Nie všetci šéfovia otvorene chvália svojich zamestnancov. Pre niektorých je ťažké prejaviť uznanie. Ale to, že sa váš šéf nie vždy usmieva alebo vás niekedy kritizuje, neznamená, že si neváži vašu prácu. Tu je niekoľko znakov, ktoré ukazujú, že ste pre svojho šéfa dôležití:

Nie vždy dostávate spätnú väzbu
Niektorí šéfovia váhajú s pochvalou, pretože chcú s každým zaobchádzať rovnako alebo si myslia, že už viete, že si počínate dobre.

Váš názor je dôležitý
Ak sa vás šéf na poradách pýta na vaše názory alebo vám dáva dôležité úlohy ako prvému, znamená to, že vám dôveruje a váži si vaše schopnosti.

Nezávislosť a dôvera 
Ak vás šéf nechá pracovať samostatne, znamená to, že vám dôveruje a myslí si, že odvádzate skvelú prácu.

Poradenstvo a školenia
Ak váš šéf často vyhľadáva vaše rady a žiada vás o zaškolenie ostatných, znamená to, že si váži vaše odborné znalosti a vodcovské schopnosti.

Viac úloh pre rast 
Dostávanie nových úloh s pozitívnou spätnou väzbou ukazuje, že váš šéf verí vo vaše schopnosti a chce, aby ste profesionálne rástli.

Úloha zástupcu
To, že vás vyberajú na dôležité úlohy alebo stretnutia, ukazuje, že váš šéf vám dôveruje a že budete dobre reprezentovať spoločnosť.

Prijatie chýb
Váš šéf chápe, že každý robí chyby a nekritizuje vás za ne osobne.

Uznanie a podpora
To, že ste informovaní o novinkách v spoločnosti, dostávate príležitosti na školenia a máte šéfa, ktorý vás podporuje a rozumie vášmu osobnému životu, svedčí o tom, že si vás ako zamestnanca váži.

Namiesto čakania na pochvalu je lepšie pravidelne žiadať o spätnú väzbu. Môžete to urobiť prostredníctvom rozhovoru o spätnej väzbe. Nezabudnite, že aj bez priamej pochvaly môžete byť na svoju prácu hrdí.

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy