Ste lúzer alebo úspešný človek? Týchto 9 znakov vám prezradí, ako ste na tom

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinstockphotos.com

Je veľmi ľahké prepadnúť pocitu, že váš život nestojí za nič. Tieto pocity sa veľmi často objavujú pri sledovaní sociálnych sietí a tým, čo na nich zverejňujú vaši priatelia, známi, ale aj úplne cudzí ľudia. Pravdou totiž je, že sociálne siete sú zoskupením toho najkrajšieho a najlepšieho, čo sa v živote ľudí odohráva (alebo len predstierajú, že sa to deje). Mnohých potom ovládne pocit, že v ich živote chýba takéto šťastie, úspech či dokonalosť. Nenechajte sa však oklamať. To, či ste v živote úspešný, určuje totiž niečo úplne iné. Zistite, čo to je.

  1. Máte pokojnejšie vzťahy
    Čím starší sme, tým viac rozvíjame myšlienku o tom, kto sme a čo chceme vo svojom živote. Nechcete hádky, búrlivé situácie, túžite po vyrovnaných a triezvych vzťahoch? Ak sa vám to v živote darí dosiahnuť, je to dobrý znak, že vediete váš život správnym smerom.
  2. Máte dobrú prácu
    Ak do práce každé ráno vstávate normálne, bez pocitov strachu, obáv či smútku, ste šťastlivec. Je veľa ľudí, ktorí majú zamestnanie, v ktorom ich trápia toxické vzťahy na pracovisku, zlý šéf, nespravodlivosť či nevhodné pracovné podmienky. Ak nič z toho nemusíte riešiť, s vaším životom je všetko v poriadku.
  3. Máte sa rád
    Nie, neznamená to, že sa obdivujete a že ste samoľúby narcis. Ak sa máte rád v zmysle, že viete, čo vás v živote teší a robí šťastným a podľa toho aj konáte, znamená to, že ste úspešný. Tí, ktorí sa nechajú ovplyvňovať inými, nemajú odvahu na niečo povedať nie, sú v skutočnosti lúzrami.
  4. Viete sa tešiť zo šťastia iných
    Závidieť iným úspech či šťastie vám spokojnými neurobí. To robia tí, ktorí sú v živote neúspešní, a tak si za svoju zlú situáciu môžu vlastne aj sami. Úspešní ľudia však sú schopní tešiť sa a oslavovať, ak sa niekomu inému niečo podarí.
  5. Neúspechy sú pre vás poučením
    Lúzri sa neúspechom nechajú zraziť na kolená, úspešní ľudia ho vnímajú ako príležitosť poučiť sa a získať novú skúsenosť.
  6. Žijete si svoj život podľa seba
    Už sa nestaráte, čo si ľudia myslia o vašom spôsobe života? Viete totiž, že aj tak nedokážete vyhovieť každému a ostatní vás budú súdiť na základe vlastných metrík? Ak ste sa rozhodli vziať život do vlastných rúk, podľa vlastných predstáv a žijete tak, aby napĺňal predovšetkým vás, gratulujeme, ste úspešný človek.
  7. Ste optimista
    Je skupina ľudí, ktorá vidí pohár poloprázdny a potom je tu druhá skupina, ktorá ten istý pohár vidí poloplný. Inými slovami existujú pesimisti a optimisti. Kam sa radíte vy? Ak ste aj vy naladený na to, že veci dopadnú dobre a že aj to zlé vlastne bolo na niečo dobré, disponujete vlastnosťou, ktorá je typická pre úspešných a šťastných ľudí.
  8. Prijímate, že nedokážete ovplyvniť všetko
    Netrápite sa tým, že niektoré veci nedokážete zmeniť, jednoducho akceptujete fakt, že občas sa udalosti vo vašom živote vyvíjajú aj tak, ako ste si práve nepriali. Viete však, že to neznamená koniec sveta a radšej sa sústredíte na to, čo ovplyvniť a zmeniť dokážete.
  9. Pracujete na svojom šťastí
    Nie je práve šťastie definíciou úspechu? Ak si plníte svoje sny a túžby a máte cieľ, čo chcete v živote dosiahnuť, patríte k skupine úspešných ľudí. Lúzri totiž sledujú šťastie iných, trápia sa a závidia namiesto toho, aby sa pričinili o svoju vlastnú spokojnosť.
Viac o téme: Peniaze Neúspech Úspech Zarobiť Bohatstvo Úspešný Byť Dosiahnuť Ako Bohatý Lúzer
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: ewao; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy