5 spôsobov, ako si nasporiť 1 000 eur, aj keď žijete od výplaty k výplate

Tiež sa krátko po výplatnom dni čudujete, kam vaše zarobené peniaze zmizli? Že sa na vašom účte dlho neohrejú a vy už netrpezlivo očakávate ďalší mesiac? Nezáleží na tom, ako veľmi sa snažíte, aj tak vždy zostanete s pár eurami na konte? Môžete to zmeniť. Ako? Máme pre vás 5 užitočných rád, ako si aj z malej výplaty môžete nasporiť napríklad 1 000 eur. Inšpirujte sa.

 

 

 

  1. Šetrite tam, kde sa len dá
    Mnoho ľudí si neuvedomuje, ako zbytočne vyhadzujú svoje peniaze. Niektorí napríklad míňajú eurá na predražené bankové účty, ktoré môžu mať lacnejšie (a v niektorých prípadoch dokonca aj zadarmo). Iní zas nerozumne míňajú na svoje neresti, napríklad na cigarety. Spíšte si, kam idú každý mesiac vaše peniaze: škrtnite výdavky, ktoré sú zbytočné a znížte tie, ktoré sú zbytočne drahé. Hľadajte možnosti, ako čo najviac ušetriť. Ušetrené peniaze si nezabudnite odložiť.
  2. Zarábajte peniaze vo svojom voľnom čase
    Pečiete pre známych torty, pretože radi pečiete? Ste zručný majster, ktorý dokáže všeličo opraviť či zhotoviť? Viete dobre písať alebo hrať na klavír? Ponúknite to, v čom vynikáte a zarobte na tom. Dnes je k dispozícii obrovské množstvo príležitostí, ako sa odprezentovať, využite ich.
  3. Zbavte sa nevýhodných pôžičiek s vysokými úrokmi
    Možno ste pri zisťovaní, kam sa odkotúľa najviac vašich peňazí, prišli na to, že vám značnú časť zaberajú práve splátky rôznych pôžičiek. Mnohé zo spotrebných úverov majú nevýhodné úroky, a tak celú sumu, ktorú ste si požičali, poriadne preplatíte. Snažte sa čo najrýchlejšie zbaviť nevýhodných pôžičiek, aby ste si mohli začať odkladať peniaze – na dovolenku, dôchodok alebo vytvorenie rezervného fondu na horšie časy.
  4. Nájdite si vedľajší džob
    Ak si chcete privyrobiť viac peňazí a o zvýšení platu v súčasnom zamestnaní nemôže byť reč, istou cestou k väčšej sume eur na vašom konte je druhá práca. Poobzerajte sa po brigádach či skrátených úväzkoch, ktoré by ste zvládali popri vašej práci.
  5. Nebojte sa aj netradičných možností, ako si zarobiť peniaze
    Ak bývate vo väčšom meste či v turisticky zaujímavej oblasti, vyskúšajte napríklad službu Airbnb, prostredníctvom ktorej môžete ponúkať nocľah pre turistov z celého sveta. Ponúknuť môžete aj jednu izbu vo vašom byte. Výhodou je, že si sami stanovujete cenu za noc, ktorú u vás cestovateľ strávi.
Viac o téme: Peniaze Plat Mzda Nízka Nízky Zarobiť Vyšší Ako Zaorobiť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy