Týchto 5 vecí robia ľudia, ktorí sú v práci naozaj šťastní: Vyskúšate niektorú z nich?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Každý z nás túži po práci, v ktorej by bol spokojný a šťastný. Väčšinou sa však stretávame s tým, že len veľmi málo ľudí takéto pocity na svojom pracovisku zažíva. Predsa sa však medzi nami nájdu takí, ktorí svoju prácu majú naozaj radi a sú v nej spokojní. Aké je ich tajomstvo? Toto je 5 spôsobov, ako byť v práci šťastný. Vyskúšate ich?

 

 

 

  1. Robia svoju prácu najlepšie, ako vedia
    Ľudia, ktorí sú v práci šťastní, vedia, že sa o to musia pričiniť svojím snažením. Snažte sa vždy odviesť čo najlepšiu prácu, nepristupujte k nej s nechuťou, neodovzdávajte „odfláknuté“ úlohy. Ak totiž podávate skvelé výkony, budete za ne skôr či neskôr ocenený. Pochvala od nadriadeného a dôvera vo vašej schopnosti výrazne ovplyvní, ako sa budete cítiť v práci.
  2. Ochotne pomáhajú iným
    Šťastní ľudia vedia, že bez vzájomnej pomoci a spolupráce to nejde. Neváhajú teda a radi pomôžu, ak ich kolega požiada o pomoc, hoci len s drobnosťou. Dobré skutky sú predsa ako bumerang – vždy sa k vám nejakým spôsobom vrátia. Ak vás teda kolega poprosí o pomoc či radu, neodbite ho s tým, že nestíhate. Nájdite si chvíľku, uvidíte, ako dobre sa potom budete cítiť.
  3. Vyhýbajú sa negatívnym ľuďom ako sa len dá
    Negatívni ľudia okolo seba rozsievajú iba zlo. Robia tak prostredníctvom klebiet, osočovaním, posmechom z iných či neustálym sa sťažovaním. Takíto ľudia k vášmu pocitu šťastia nijako neprispejú. Snažte sa im preto v práci - a nielen tam, vyhýbať ako sa len dá.
  4. Vedia prejaviť vďaku
    Urobil pre vás kolega niečo nezištne? Dal vám dobrú radu? Pochválil vašu prácu? Vedieť prejaviť vďaku je základom spokojnosti a šťastia – áno, aj v práci. Poďakovať a preukázať vďačnosť je schopnosť, ktorá ostatným vysiela pozitívnu energiu. Kolegovia sa preto budú radi zdržiavať vo vašej blízkosti.
  5. Majú zmysel pre humor
    ​Kde by bola spokojnosť a šťastie bez smiechu? Ľudia, ktorí sú v práci šťastnými, vedia, že jednou z dôležitých ingrediencií je práve humor. Skúste rozosmiať kolegov – hoci len obyčajným vtipom, ktorý ste nedávno počuli. Zapíšte sa ako človek, ktorý je vždy dobre naladený a s ktorým je zábava. Ak vás začnú kolegovia radi vyhľadávať, budete sa cítiť v práci oveľa lepšie!
Viac o téme: Práca Ľudia Šťastný Šťastní Úspech Úspešný Byť Dosiahnuť Práci Úspešní
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: fastcompany; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy