10 znakov, podľa ktorých spoznáte firemného flákača: Je taký aj u vás?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

V každej firme sa nájdu typy ľudí, ktorým sa proste nechce pracovať. Chcú sa len flákať. A tak predstierajú, že pracujú. Niektorí sú v tom takí dobrí, že im na to nikto nepríde veľmi veľmi dlho. Aké sú najčastejšie znaky firemného flákača? Odhaľte ho aj vo vašej práci!

 

 

 

 

  1. Je v práci vždy načas
    Flákač je v práci vždy načas – prichádza medzi prvými a nikdy neodchádza skôr ako šéf. Vzorní zamestnanci to tak robia – a to on predsa je, no nie?
  2. Počujete, že pracuje
    Pravidelne zúrivo ťuká do klávesnice, prípadne urobí riadny rámus kladivom - jednoducho za každú cenu vydáva zvuky, ktoré jeho prácu sprevádzajú. Nie je preto prekvapením, že jeho činnosť zrazu všetci zoberú na vedomie.
  3. Má všade neporiadok
    Na jeho stole je vždy totálny neporiadok. Dáva tým najavo, že pri pracovnej činnosti je tak rozbehnutý, že jednoducho nemá čas upratovať.
  4. Veľa sa pýta
    Kolegom kladie otázky ohľadom ich práce: ako im to ide a koľko im toho ešte zostáva. Veď rozprávanie o práci je skoro to isté ako pracovať. Pre šéfa si vymýšľa podobné otázky ohľadom efektivity, produktivity, výkonnosti či plnení cieľov. Veď ľudí, ktorí používajú takéto slová, nevyhnutne čaká povýšenie.
  5. Je vždy zaneprázdnený
    Kedykoľvek ho stretnete, nezabudne vám povedať, ako veľa toho má, aký je zaneprázdnený a že nevie, ako to všetko stihne. Ak sa spýtate na detaily, opakuje, že je toho toľko, že nevie, kde má začať.
  6. Má množstvo plánov
    Neustále rozpráva o svojich zoznamoch toho, čo všetko sa chystá urobiť a zvládnuť. O tom, že väčšinu z toho aj tak nesplní, prípadne to zaňho urobí niekto iný, však mlčí.
  7. Zadáva úlohy
    Veľmi často obchádza kolegov – určite aj vás, a rozdáva úlohy. Dokonca je v rozdeľovaní úloh taký úspešný, že celú prácu zaňho kolegovia urobia a ešte mu aj za ňu poďakujú.
  8. Komentuje
    Flákači sa najčastejšie postavia za niekoho, kto práve pracuje a komentujú to, čo robí. Samozrejme to potom vyzerá, ako keby celú prácu „odmakali“ oni.
  9. Kibicuje
    Kolega-flákač vie, že nič neukáže viac, že vie, čo robí, ako keď bude ohovárať ostatných, ako to nerobia dobre a ako by to on urobil lepšie. Keby ho k tomu pustili, samozrejme.
  10. Zásobuje sa kofeínom
    Bez prestania ho vidíte s hrnčekom kávy. Dôvod je jasný: veď ten, kto potrebuje toľko kávy, neuveriteľne ťažko pracuje, nie?

Máte firemného flákača aj vy? Spoznali ste ho v týchto 10 bodoch?

Viac o téme: Práca Kolega Predstierať Flákač Lenivý Flákať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: cilichilli; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy