6 jednoduchých krokov, ako si spraviť z kolegov kamarátov

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

V škole či na univerzite bolo nadväzovanie vzťahov o niečo jednoduchšie. Rovnaké predmety či bývanie na internáte značne uľahčilo spoznávanie nových ľudí a množstvo zážitkov podnietilo vznik nových kamarátstiev. Trochu inak to však funguje v pracovnom svete. Hľadáte aj vy recept, ako si vytvoriť z kolegov kamarátov? Možno vám pomôže týchto 6 tipov!

 

 

 

  1. Buďte pozitívny
    Ak si myslíte, že si vytvoríte nové priateľstvá neustálym sa sťažovaním a vyplakávaním, čo sa vám nepodarilo a čo všetko vás hnevá, mýlite sa. Síce vás to možno s ľuďmi na chvíľu zblíži, je však pravdepodobné, že si vás zapamätajú ako  pesimistu, ktorému sa treba radšej vyhnúť. Naopak, ak niekomu zlepšíte deň, stanete sa človekom, s ktorým budú kolegovia radi tráviť čas.
  2. Zistite, či máte spoločné záujmy
    Náhodnými otázkami zistíte, aké sú záľuby vašich kolegov: možno vám prezradia, že sledujú rovnaký seriál ako vy. Že táto otázka nevyšla? Nevadí, opýtajte sa ich na víkendový program, prípadne spomeňte vaše koníčky a záľuby, alebo jednoducho len zážitok z nedele.
  3. Spojte sa s kolegami aj na sociálnych sieťach
    Využite moderné technológie a skamaráťte sa s kolegami aj na Facebooku, prípadne Twitteri, alebo aj Instagrame. Prostredníctvom sociálnych sietí dokážete ľahko zistiť, aké majú záľuby a čo robia vo voľnom čase, vďaka čomu ľahšie nadviažete konverzácie.
  4. Buďte trpezlivý
    Nesnažte sa celý proces urýchliť. Na to, aby vznikli skutočné priateľstvá, je potrebný čas. Zdieľajte informácie o vás a z vášho života krok po kroku a postupne sa predstavujte.
  5. V rozhovoroch nepreberajte pracovné záležitosti
    Ak ste si už teda našli spoločnú oblasť, snažte sa vyhnúť pracovným témam. Naopak, snažte sa spoznať ešte viac po ľudskej stránke.
  6. Trávte spolu viac času mimo práce
    Neviete, ako sa stretnúť  s kolegami mimo pracoviska? Ak sa u vás neorganizujú stretnutia s kolegami z firmy, pustite sa do toho vy. Naplánujte piatkové posedenie v obľúbenom bare, pozvite kolegov na vašu narodeninovú oslavu či na kolaudáciu nového bytu. Neformálne prostredie rozvíja a utužuje vzťahy najlepšie, vyskúšajte to.
Viac o téme: Práca Kolegovia Vzťah Vzťahy Kolega
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: undercoverrecruiter.com; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy