Aj najbohatší milionári vedia, čo je chudoba: Napriek tomu sa dostali na vrchol!

Roman Abramovič Roman Abramovič Zdroj: SITA

Niektorí z najbohatších ľudí súčasnosti začali až priam nechutne chudobní. Príbehy týchto milionárov nám stále pripomínajú, že cez odhodlanie, statočnosť a trochu šťastia môže hocikto dosiahnuť mimoriadny úspech.

Ruský obchodný magnát a majiteľ futbalového klubu Chelsea Roman Abramovič

Roman Abramovič sa narodil v južnom Rusku v skutočnej chudobe a keď mal dva roky úplne osirel. Ako dieťaťa sa ho ujal strýko a vyrastal subarktickej oblasti severného Ruska. Ako študent v Moskve začal podnikať s plastovými hračkami, čo mu pomohlo urobiť si meno a posunulo ho to v rámci ropného priemyslu. Neskôr sa mu ako predstaviteľovi spoločnosti Sibneft podarila fúzia, ktorá z jeho firmy urobila štvrtý najväčší ropný podnik na svete. Spoločnosť neskôr predal za trinásť miliárd.

Podnikateľ roka Mohed Altrad

Mohed Altrad sa narodil v kočovnom kmeni v sýrskej púšti ako plod znásilnenia chudobnej matke. Malého chlapca vychovávala babička, ktorá mu zakázala školu, no ten neposlúchol. Dokonca sa presťahoval do Francúzska, aby mohol navštevovať univerzitu, a to napriek tomu, že neovládal jazyk. Mladý Mohed sa ledva uživil a mohol si dovoliť len jedno jedlo denne, no podarilo sa mu získať doktorát v odbore počítačových vied a odkúpiť krachujúcu spoločnosť, ktorú pretransformoval na jedného z popredných svetových výrobcov lešenia a miešačiek.

Duša Starbucksu Howard Schultz

Howard Schultz vyrastal v ubytovni pre chudobných a podľa vlastných slov priznáva, že vždy mal pocit, že iní ľudia majú viac peňazí a sú šťastnejší ako on. Mladému Schulzovi sa však podarilo získať futbalové štipendium a krátko po dokončení štúdia začal riadiť sieť kaviarní s názvom Starbucks a spravil z nej to, čo poznáme dnes.

Podnikateľ Shahid Khan

Keď Shahid Khan prišiel do Spojených štátov z Pakistanu živil sa ako umývač riadu. Popri práci poctivo študoval na univerzite a dnes vlastní jednu z najväčších súkromných spoločností v USA i viacero spotových tímov.

Viac o téme: Milionár Chudoba Úspech Roman Abramovič
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy