Ukončenie pracovného pomeru na dobu určitú

poradnaporadna

Dňa 1.6.2010 som uzavrela pracovný pomer na dobu počas rodičovskej dovolenky pracovníčky, ktorú zastupujem. Chcem sa opýtať, akým spôsobom môžem tento pracovný pomer zrušiť, napríklad v prípade, že som sa rozhodla nastúpiť do nového zamestnania.

Poradňa: Pracovný pomer na dobu určitú sa skončí uplynutím času, na ktorý bol pracovný pomer dohodnutý. Okrem tohto spôsobu, pokiaľ chcete skončiť pracovný pomer skôr, môžete využiť spôsob skončenia dohodou, výpoveďou alebo okamžitým skončením.

 

Zamestnávateľa môžete požiadať o skončenie pracovného pomeru dohodou k určitému dátumu, dokonca mu môžete aj predložiť návrh písomnej dohody o skončení pracovného pomeru. Pracovný pomer sa v tom prípade skončí dňom uvedeným v písomnej dohode ako posledný deň trvania pracovného pomeru. Upozorňujeme, že sa jedná o dohodu, t.j. o dvojstranný právny úkon a Váš zamestnávateľ nie je povinný s ňou súhlasiť.

 

Pracovný pomer môžete skončiť aj výpoveďou, ktorá je jednostranným právnym úkonom a nie je potrebné , aby s ňou zamestnávateľ súhlasil. Výpoveď môžete dať z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu a musí byť písomná a doručená zamestnávateľovi, inak je neplatná. Ak je daná výpoveď, pracovný pomer sa skončí uplynutím výpovednej doby, ktorá je v tomto konkrétnom prípade dva mesiace, lebo pracovný pomer trvá viac ako jeden rok. Výpovedná doba začína plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede a skončí sa uplynutím posledného dňa príslušného kalendárneho mesiaca.

 

Poslednou možnosťou o skončiť pracovný pomer je okamžité skončenie pracovného pomeru, pričom sa jedná o výnimočný spôsob skončenia pracovného pomeru.

Zamestnanec však môže okamžite skončiť pracovný pomer len ak

- podľa lekárskeho posudku nemôže ďalej vykonávať prácu bez vážneho ohrozenia svojho zdravia a zamestnávateľ ho nepreradil do 15 dní odo dňa predloženia tohto posudku na inú pre neho vhodnú prácu,

- alebo ak zamestnávateľ mu nevyplatil mzdu alebo náhradu mzdy, alebo ich časť do 15 dní po uplynutí jej splatnosti,

- alebo je bezprostredne ohrozený jeho život alebo zdravie.

 

Zamestnanec môže okamžite skončiť pracovný pomer iba v lehote jedného mesiaca odo dňa, keď sa o dôvode na okamžité skončenie pracovného pomeru dozvedel. Okamžité skončenie pracovného pomeru musí zamestnanec urobiť písomne, musí v ňom skutkovo vymedziť jeho dôvod tak, aby ho nebolo možné zameniť s iným dôvodom, a musí ho v ustanovenej lehote doručiť druhému účastníkovi, inak je neplatné.

 

18.11.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Vypoved Kariera2011 Odstupne Okamzita vypoved Na dobu urcitu 1.9.
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy