Opätovné predĺženia pracovného pomeru na dobu určitú

poradnaporadna

Som zamestnaná od 1.9.2009 na zastupovanie počas materskej dovolenky. Môže so mnou zamestnávateľ, po nástupe pracovníčky z materskej dovolenky, uzatvoriť od 1.9.2011 pracovný pomer na dobu určitú?

Poradňa: Podľa aktuálnej právnej úpravy v zmysle ustanovenia § 48 Zákonníka práce, pracovný pomer na určitú dobu možno dohodnúť najdlhšie na dva roky. Pracovný pomer na určitú dobu možno predĺžiť alebo opätovne dohodnúť v rámci dvoch rokov najviac dvakrát.

 

Opätovne dohodnutý pracovný pomer na určitú dobu je pracovný pomer, ktorý má vzniknúť pred uplynutím šiestich mesiacov po skončení predchádzajúceho pracovného pomeru na určitú dobu medzi tými istými účastníkmi. Podľa súčasnej právnej úpravy je podľa nášho názoru v situácii opísanej vyššie možné len predĺženie pracovného pomeru na dobu neurčitú.

 

Podľa navrhovanej novelizácie Zákonníka práce od 1.9 bude možné zvýšenie počtu opakovaného uzatvorenia pracovného pomeru na trikrát (trikrát) a predĺženie maximálneho trvania pracovného pomeru na dobu určitú 3 roky.

 

25.07.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Zastupovanie Kariera2011 Doba urcita Materska
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy