Pracovný pomer na dobu určitú

poradnaporadna

Počula som, že vyšiel nový zákon, podľa ktorého môže byť pracovná zmluva na dobu určitú po jej uplynutí znovu obnovovaná zase na dobu určitú bez obmedzenia. Je to tak? Môže sa s pracovníkom, ktorý má zmluvu na dobu neurčitú táto zrušiť a nahradiť zmluvou na dobu určitú? Ja si myslím, že to môže byť len s jeho súhlasom.

Poradňa: V súčasnosti stále platí úprava pracovného pomeru na dobu určitú v zmysle ustanovenia § 48 Z8konníka práce, podľa ktorej pracovný pomer na určitú dobu možno dohodnúť najdlhšie na dva roky. Pracovný pomer na určitú dobu možno predĺžiť alebo opätovne dohodnúť v rámci dvoch rokov najviac dvakrát.

Existujú aj výnimky, kedy je možné dojednať ďalšie predĺženie alebo opätovné dohodnutie pracovného pomeru na určitú dobu do dvoch rokov alebo nad dva roky, a to výlučne z nasledujúcich dôvodov:

a) zastupovanie zamestnanca,

b) vykonávania prác, pri ktorých je potrebné podstatne zvýšiť počet zamestnancov na prechodný čas nepresahujúci osem mesiacov v kalendárnom roku,

c) vykonávania prác, ktoré sú závislé od striedania ročných období, každý rok sa opakujú a nepresahujú osem mesiacov v kalendárnom roku (sezónna práca),

d) vykonávania opatrovateľskej služby podľa osobitného predpisu,

e) vykonávania prác, pre ktoré sa vyžaduje vzdelanie umeleckého smeru,

f) vykonávania prác tvorivého zamestnanca vedy, výskumu, vývoja,

g) vykonávania prác dohodnutých v kolektívnej zmluve.

Takýto dôvod musí byť uvedený aj v pracovnej zmluve. Pracovnú zmluvu, v ktorej bol dojednaný pracovný pomer na dobu neurčitú, nie je možné zo strany zamestnávateľa zrušiť a jednostranne ju nahradiť, zmenu trvania pracovného pomeru je možné vykonať len na základe dohody zamestnanca a zamestnávateľa.

 

14.03.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Kariera2011 Pracovny pomer na dobu urcitu
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy