PN a doba určitá: Na toto má zamestnávateľ právo

Zdroj: thinkstockphotos.com

K 31. januáru 2016 mi skončil pracovný pomer na dobu určitú, no som ešte stále práceneschopná. Zamestnávateľ tvrdil, že som porušila liečebný režim, ale to som im vyvrátila. Vyjadrili sa však, že počas niektorých dní PN mi vyplatia len 50% z nároku. Viac sa neozvali, všetko som im posielala doporučene 1.triedou. Mám im vôbec podpisovať výpoveď alebo nejaký iný doklad? Čitateľka Lucia

Právnička radí: Ak bol pracovný pomer dojednaný na dobu určitú, skončí sa uplynutím dohodnutej doby, nejedná sa o výpoveď a nie je  potrebné ani zo strany zamestnanca ani zo strany zamestnávateľa vydávať potvrdenia o tom, že pracovný pomer sa skončil. Zamestnávateľ je však povinný, tak ako v každom prípade skončenia pracovného pomeru, vydať zamestnancovi potvrdenie o zamestnaní, tzv. zápočet rokov.

Ak zamestnávateľ zistí, že zamestnanec porušil liečebný režim uložený lekárom, v zmysle ustanovenia § 5 ods.1 písm. c) zákona 462/2003  Z.z. o náhrade príjmu pri dočasnej práceneschopnosti, zamestnanec stráca nárok na náhradu príjmu, a to odo dňa porušenia liečebného režimu.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Poradňa Zamestnávateľ Doba PN Určitá
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Poradňa; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy