Náhrada škody

poradnaporadna

Chcela by som sa informovať, či má bývalý zamestnávateľ právo požadovať odo mňa náhradu škody. Pracovný pomer som skončila dohodou 13.6.2010. Zamestnávateľ mi oznámil, že som mu spôsobila škodu vo výške 4.500 € dňa 13.9.2010. Jedná sa o reštauráciu, kde sa vedie zošit skutočných tržieb, ktoré nesúhlasia s tržbami na páske z registračnej pokladnice. To znamená, že sa jedná o tzv. nepriznané peniaze. Vzhľadom k tomu, že som už tri mesiace v inom zamestnaní a všetky podklady sa nachádzali vo firme, tak nemám ako sa brániť a dokázať, že tie peniaze som nezobrala. Má bývalý zamestnávateľ právo ma dať na súd, ak odmietnem uhradiť požadovanú sumu?

Poradňa: Zodpovednosť zamestnanca za škodu sa rozdeľuje na všeobecnú zodpovednosť a na zodpovednosť za škodu na zverených hodnotách. V prípade všeobecnej zodpovednosti za škodu zamestnanec zodpovedá zamestnávateľovi za škodu, ktorú mu spôsobil zavineným porušením povinností pri plnení pracovných úloh alebo v priamej súvislosti s ním. Zamestnávateľ je povinný preukázať zamestnancovo zavinenie. Druhým prípadom je zodpovednosť za zverené hodnoty. Ak zamestnanec prevzal na základe dohody o hmotnej zodpovednosti zodpovednosť za zverené hotovosti, ceniny, tovar, zásoby materiálu alebo iné hodnoty určené na obeh alebo obrat, ktoré je povinný vyúčtovať, zodpovedá za vzniknutý schodok. V dohodách sa môže so zamestnancami súčasne dohodnúť, že ak budú pracovať na pracovisku s viacerými zamestnancami, ktorí uzatvorili dohodu o hmotnej zodpovednosti, zodpovedajú s nimi za schodok spoločne (spoločná hmotná zodpovednosť). Dohoda o hmotnej zodpovednosti sa musí uzatvoriť písomne, inak je neplatná. Zamestnanec sa zbaví zodpovednosti celkom alebo sčasti, ak preukáže, že schodok vznikol celkom alebo sčasti bez jeho zavinenia. Dohoda o hmotnej zodpovednosti zaniká dňom skončenia pracovného pomeru alebo dňom odstúpenia od tejto dohody. Inventarizácia sa musí vykonať pri uzatvorení dohody o hmotnej zodpovednosti, pri jej zániku, pri preradení zamestnanca na inú prácu alebo na iné pracovisko, pri jeho preložení a pri skončení pracovného pomeru.

 

Ak zamestnanec so spoločnou hmotnou zodpovednosťou, ktorého pracovný pomer sa skončil alebo ktorý bol preradený na inú prácu alebo iné pracovisko, alebo bol preložený, zároveň nepožiada o vykonanie inventarizácie, zodpovedá za prípadný schodok zistený najbližšou inventarizáciou na jeho predchádzajúcom pracovisku.

 

Posúdenie zodpovednosti zamestnanca závisí od skutočnosti, o aký druh zodpovednosti podľa vyššie uvedeného delenia sa jedná. Ak zamestnanec nemal uzatvorenú dohodu o hmotnej zodpovednosti, zamestnávateľ musí preukázať, že ku vzniku škody došlo zavinením zamestnanca. Posúdenie zákonnosti resp. nezákonnosti situácie a spôsob evidencie u zamestnávateľa, kde sa vedie fiktívna a skutočná evidencia hotovosti je mimo rámca pracovnoprávnej poradne. Ak zamestnanec neuhradí dobrovoľne vzniknutú škodu, o ktorej tvrdí zamestnávateľ , že ju spôsobil zamestnanec, zamestnávateľ sa môže obrátiť na súd, kde by ale musel predložiť všetky relevantné podklady, preukazujúce jeho nárok.

 

22.10.2010

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Sud Kariera2010 Hmotna zodpovednost
  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy