Práca nadčas a pracovná pohotovosť u vodičov

poradňaporadňa

Ako sa u vodičov definuje práca nadčas, aktívna a neaktívna pohotovosť? Pracovný čas vodiča je od 7.30 do 15.30 h. Ráno o 5.00 h ide na služobnú cestu, príde o 9.00 hod, má voľno do 15.00 h., odchádza späť a vráti sa o 18.30 h. Ako mám v tomto prípade správne posudzovať jeho výkon práce? V pracovnom poriadku máme definované, že pri služobnej ceste je výkon práce u vodiča aj čakanie na spolucestujúcich na mieste výkonu práce. A ako sa počíta u vodiča, ktorý ide v sobotu alebo v nedeľu na služobnú cestu? Ide o 9.00 hod., príde na určené dohodnuté miesto o 11.00 hod. Následne má voľno až do 13.00 hod. a potom ide naspäť, kde príchod je o 15.00 h. Vodič je stále presvedčený, že celá SC počas soboty a nedele je jeho práca nadčas. Podľa môjho názoru nie je to len práca nadčas, ale opäť sa tu musí rozlišovať pohotovosť.

Poradňa: Zákon č. 462/2007 Z.z. o organizácii pracovného času v doprave upravuje organizáciu pracovného času zamestnancov, ktorí ako členovia cestujúceho personálu prepravujú tovar alebo poskytujú služby cestujúcim, kde v ustanovení § 2ods. 3 sú vymedzené kategórie zamestnancov, na ktoré sa tento zákon vzťahuje. V ostatných prípadoch, na ktoré sa nevzťahuje vyššie uvedený zákon, je potrebné postupovať podľa Zákonníka práce a pri určení, či počas pracovnej cesty dochádza aj k nadčasovej práci u zamestnanca, vec posudzujeme podľa náplne práce zamestnanca. Viac o tejto téme sme písali v príspevku Pracovná cesta a odmeňovanie. Ako sme už uviedli vo vyššie spomenutom príspevku, nároky zamestnanca v súvislosti s pracovnou cestou upravuje zákon č. 283/2002 Z.z. o cestovných náhradách v znení neskorších predpisov. V zmysle ustanovenia § 37 tohto zákona, čas, ktorý na pracovnej ceste spadá do pracovného času zamestnanca, strávený bez zavinenia zamestnanca inak ako plnením pracovných úloh, sa na účely tohto zákona považuje za výkon práce. V súlade s týmto zákonným ustanovením je formulované aj ustanovenie pracovného poriadku uvedené v čitateľskej otázke. V prípade vodiča, v závislosti od jeho druhu práce, aký má vymedzený v pracovnej zmluve preto môžeme predpokladať, že čas, ktorý strávi na pracovnej ceste nad rámec pracovného času, je prácou nadčas.

Obdobne môžeme postupovať aj pri posudzovaní mzdových nárokov zamestnanca, ktorý je vyslaný na pracovnú cestu počas soboty a nedele, pričom je potrebné zohľadniť mzdové zvýhodnenie najmenej 25% jeho priemerného zárobku.

Zamestnávateľ sa môže so zamestnancom dohodnúť aj na čerpaní náhradného voľna, kedy patrí zamestnancovi za hodinu práce hodina náhradného voľna. V tom prípade mu mzdové zvýhodnenie nepatrí.

Zamestnávateľ môže v kolektívnej zmluve dohodnúť okruh zamestnancov, s ktorými je možné dohodnúť, že vo výške mzdy bude zohľadnená prípadná práca nadčas, najviac však v úhrne 150 hodín ročne. Zamestnávateľ, ktorý nemá v kolektívnej zmluve dohodnutý okruh zamestnancov podľa prvej vety, môže písomne dohodnúť s vedúcim zamestnancom, so zamestnancom, ktorý vykonáva koncepčné, systémové, tvorivé, metodické alebo obchodné činnosti, riadi, organizuje alebo koordinuje zložité procesy alebo rozsiahle súbory veľmi zložitých zariadení, že vo výške mzdy bude zohľadnená prípadná práca nadčas, najviac však v úhrne 150 hodín ročne. V týchto prípadoch zamestnancovi za prácu nadčas nepatrí mzda vrátane mzdového zvýhodnenia za prácu nadčas a nemôže za túto dobu čerpať náhradné voľno.

V prípade, kedy už reálne došlo k vyslaniu zamestnanca na pracovnú cestu, nie je možné časť cesty posudzovať ako pracovnú pohotovosť. Pracovnou pohotovosťou by bolo, ak by vodič čakal na začiatok vyslania na pracovnú cestu doma, v práci alebo na inom dojednanom mieste. Pracovná pohotovosť je čas mimo rámca rozvrhu pracovných zmien a nad určený týždenný pracovný čas vyplývajúci z vopred určeného rozvrhnutia pracovného času, počas ktorého sa zamestnanec na základe dohody so zamestnávateľom alebo na jeho príkaz zdržiava po určený čas na dohodnutom mieste a je pripravený na výkon práce podľa pracovnej zmluvy. Pracovnú pohotovosť možno nariadiť alebo dohodnúť len v odôvodnených prípadoch a na zabezpečenie nevyhnutných úloh.
3.5.2010

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Kariera2010 Pravna poradna
  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy