Zamestnávateľ musí spolupracovať so súdom. Ak odmietne, hrozí mu pokuta

Zamestnávateľ musí spolupracovať so súdom. Ak odmietne, hrozí mu pokuta.Zamestnávateľ musí spolupracovať so súdom. Ak odmietne, hrozí mu pokuta. Zdroj: thinkstock.com

Poštou mi bola doručená zásielka do vlastných rúk zo súdu. Vo veľkej obálke bola malá obálka na meno pána, ktorý u mňa pracuje na dohodu. Keďže ho nezastihli na adrese, poslali to mne ako zamestnávateľovi. Poštárka ma doma nezastihla, tak som musel ísť pre zásielku na poštu. Súd odo mňa vyžaduje doručenku opatrenú dátumom a podpisom prevzatia menovaného a žiada vrátiť obratom. Mám robiť doručovateľku súdu a sekretárku zamestnancovi?

 

Poradňa: Súdy  požadujú spoluprácu zamestnávateľov na základe ustanovenia § 53 Občianskeho súdneho poriadku, podľa ktorého každému, kto neuposlúchne príkaz súdu, môže súd uložiť uznesením poriadkovú pokutu až do výšky 820 eur.

Doručovanie súdnych písomností je však presne a konkrétne upravené v ustanovení § 45 Občianskeho súdneho poriadku, podľa ktorého súd doručuje písomnosť sám alebo poštou alebo prostredníctvom súdneho exekútora, orgánu obce alebo príslušného útvaru Policajného zboru a aj prostredníctvom Ministerstva spravodlivosti SR. V tomto ustanovení sa uvádza výpočet subjektov, ktorú sú oprávnené doručovať súdne písomnosti.

Súčasne , podľa ustanovenia § 46 Občianskeho súdneho poriadku, adresátovi možno doručiť písomnosť v byte, v sídle (mieste podnikania), na pracovisku alebo kdekoľvek bude zastihnutý. Ak nebol adresát zastihnutý, hoci sa zdržuje v mieste doručenia, doručí sa inej dospelej osobe bývajúcej v tom istom byte alebo v tom istom dome alebo zamestnanej na tom istom pracovisku, ak je ochotná obstarať odovzdanie písomnosti. Ak nemožno ani takto písomnosť doručiť, uloží sa na pošte alebo na orgáne obce a adresát sa vhodným spôsobom vyzve, aby si písomnosť vyzdvihol. Písomnosť sa považuje za doručenú dňom, keď bola súdu vrátená, i keď sa adresát o tom nedozvedel.

Z uvedeného ustanovenia  vyplýva v prvom rade výpočet jednotlivých  miest , kde možno doručenie vykonať, čím sa ale nemení výpočet subjektov, ktoré môžu súdne písomnosti na týchto miestach doručovať.  Zákon výslovne uvádza, že doručovanie písomnosti na pracovisku je možné vykonať prostredníctvom inej osoby zamestnanej na tom istom pracovisku, jedine ak je ochotná obstarať odovzdanie. Zamestnávateľa podľa nášho názoru nie je možné stotožňovať s osobou zamestnanou na tom istom pracovisku a ochotu odovzdať písomnosť nemožno nahradiť uložením povinnosti.

Napriek  vyššie uvedeným skutočnostiam súdy využívajú ustanovenie o poskytovaní súčinnosti na doručenie písomností na pracovisku prostredníctvom zamestnávateľa a zamestnávatelia tieto požiadavky plnia pod hrozbou poriadkovej pokuty, i keď im povinnosť výslovne zo zákona nevyplýva.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Zamestnanec Zamestnávateľ Pokuta Súd Písomnosť Príkaz súdu Doručenie písomnosti
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Poradňa, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy