Nástup do novej práce až o tri mesiace. Počkajú na mňa?

Čitateľ by mal rátať aj  s tým, že firma môže očakávať nástup ihneď a vyberie si iného uchádzača.Čitateľ by mal rátať aj s tým, že firma môže očakávať nástup ihneď a vyberie si iného uchádzača. Zdroj: thinkstock.com

Chcem sa opýtať, či je vhodné posielať žiadosť o zamestnanie s tým, že uvediem možnosť nástupu až o 3 mesiace? Nie je to príliš dlhá doba? Nezabudnú dovtedy na mňa?

 

Poradňa: Do žiadosti by som odporúčala iba napísať, že čitateľ môže nastúpiť do novej práce dohodou. Oficiálna 2-mesačná výpoveď sa ráta od nasledujúceho mesiaca, tak sa môže doba nástupu predĺžiť aj na 3 mesiace, čo firmy vedia.

Čitateľ by mal rátať aj  s tým, že firma môže očakávať nástup ihneď a vyberie si iného uchádzača. Preto sa možno skúsiť dohodnúť so súčasným zamestnávateľom na skrátenej  výpovednej lehote. Z našich skúseností vieme, že ak sa uchádzač firme páči, vo veľa prípadoch na neho počká. Ak sú v tom nejaké iné dôvody napr. súkromného charakteru (práca v zahraničí alebo jazykový pobyt v zahraničí) a čitateľ sa fyzicky nemôže dostaviť na výberový pohovor, môže to do žiadosti uviesť a firma to zváži .  

Odpovedala:  Martina Čizmadiová, managing director ZenithPeople Consulting

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Zamestnanie Pohovor Nástup Kandidát Nástup do práce
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Poradňa, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy