Zamestnávateľ mi niekoľkokrát zmenil zmluvu. Postupoval správne?

Jednostranným právnym úkonom zamestnávateľ nemôže zmeniť obsah vašej pracovnej zmluvy. Jednostranným právnym úkonom zamestnávateľ nemôže zmeniť obsah vašej pracovnej zmluvy. Zdroj: thinkstock.com

Nastúpila som do zamestnania na zastupovanie počas materskej dovolenky, kolegyňa potom potratila a vrátila sa späť do práce. Vtedy mi zmenili zmluvu na dobu určitú. Potom kolegyňa znovu otehotnela, nastúpila na materskú dovolenku. Mne pred uplynutím doby určitej zasa zmenili zmluvu na zastupovanie počas materskej dovolenky. Je takýto postup správny?

 

Poradňa: Zastupovanie zamestnankyne na materskej dovolenke, rodičovskej dovolenke alebo ak je práceneschopná je dôvodom na opätovné predĺženie pracovného pomeru na dobu určitú, a to takým, pre ktorý možno dobu určitú dohodnúť aj nad zákonom obmedzenú dobu dvoch rokov.

Zmeniť pracovnú zmluvu, tak ako to uvádzate v otázke, je možné iba na základe písomnej dohody medzi zamestnávateľom a zamestnancom, v ktorej obe zmluvné strany vyjadria svoj súhlas s dohodnutou zmenou. Jednostranným právnym úkonom zamestnávateľ nemôže zmeniť obsah vašej pracovnej zmluvy. Predpokladáme, že ste so zmenami, o ktorých píšete, súhlasili. Ak áno, postup vášho zamestnávateľa nie je v rozpore so Zákonníkom práce.

Odpovedala: Miroslava Skičková, šéfka „Kobry“ na kontrolu nelegálneho zamestnávania z Národného inšpektorátu práce

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.
 

 

Viac o téme: Zamestnávateľ Zastupovanie Zmena pracovnej zmluvy Pracovná zmluva
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Poradňa, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy