Zodpovednosť zamestnanca za spôsobenú škodu

poradnaporadna

Pred rokom som dostal výpoveď a teraz zamestnávateľ telefonicky odo mňa požaduje zaplatiť dlžnú čiastku. Neviem ani, o akú výšku sa jedná a ako k tomu dospel, vyhráža sa, že to posunie ďalej. Ako mám postupovať? Mám si vyžiadať dokumenty, kde je zrejmé, akého priestupku som sa dopustil?

Poradňa: Zamestnanec zodpovedá zamestnávateľovi za škodu, ktorú mu spôsobil zavineným porušením povinností pri plnení pracovných úloh alebo v priamej súvislosti s ním. Zamestnávateľ je povinný preukázať zamestnancovo zavinenie okrem prípadov, v ktorých zamestnanec a zamestnávateľ uzatvárajú dohodu o hmotnej zodpovednosti. Dohodu o hmotnej zodpovednosti je možné uzavrieť, ak zamestnanec prevzal zodpovednosť za zverené hotovosti, ceniny, tovar, zásoby materiálu alebo iné hodnoty určené na obeh alebo obrat, ktoré je povinný vyúčtovať. Dohoda o hmotnej zodpovednosti môže byť súčasťou pracovnej zmluvy alebo môže byť uzatvorená aj ako samostatná zmluva(dohoda). Dohoda vždy musí byť písomná. V čitateľskej otázke nie je uvedené, či k uzatvoreniu tejto dohody došlo, pričom táto skutočnosť je dôležitá pre posúdenie, či zamestnávateľ je povinný dokazovať zamestnancovi, že škodu zavinil alebo nie.

 

Ak zamestnanec prevzal na základe dohody o hmotnej zodpovednosti zodpovednosť za napr. zásoby materiálu, ktoré je povinný vyúčtovať, zodpovedá za vzniknutý schodok. Ak zamestnanec pracuje na tom istom pracovisku s viacerými zamestnancami, ktorí uzatvorili dohodu o hmotnej zodpovednosti, zodpovedá s nimi za schodok spoločne. Zavinenie zamestnanca, či už vo forme nedbanlivosti alebo vo forme úmyslu, pri zodpovednosti za schodok zamestnávateľ nemusí preukazovať. Zamestnanec sa ale môže zbaviť zodpovednosti, a to celkom alebo sčasti, ak preukáže, že schodok vznikol celkom alebo sčasti bez jeho zavinenia (napr. požiar, kedy nezodpovedá nikto, vlámanie do predajne, kedy zodpovedá páchateľ). Zamestnanec sa zodpovednosti zbaví aj vtedy, ak preukáže, že škoda vznikla zavinením niekoho iného, napr. ak tovar ukradol iný zamestnanec). Existenciu schodku musí preukázať zamestnávateľ.

 

S uzatvorením dohody je spojená aj inventarizácia. Inventarizácia sa musí vykonať pri uzatvorení dohody o hmotnej zodpovednosti, pri jej zániku, pri preradení zamestnanca na inú prácu alebo na iné pracovisko, pri jeho preložení a pri skončení pracovného pomeru. Na pracoviskách, kde pracujú zamestnanci so spoločnou hmotnou zodpovednosťou, musí sa inventarizácia vykonať pri uzatvorení dohôd o hmotnej zodpovednosti so všetkými spoločne zodpovednými zamestnancami pri skončení všetkých dohôd, pri preradení na inú prácu, pri zmene vedúceho alebo jeho zástupcu, na žiadosť ktoréhokoľvek zo spoločne zodpovedných zamestnancov ako aj pri odstúpení niektorého zamestnanca od dohody. Ak zamestnanec so spoločnou hmotnou zodpovednosťou, ktorého pracovný pomer sa skončil, nepožiada o vykonanie inventarizácie, zodpovedá za prípadný schodok zistený najbližšou inventarizáciou na jeho predchádzajúcom pracovisku.

 

Predpokladom uplatnenia nároku zamestnávateľ na náhradu škody je správne určenie výšky schodku, pričom sa berie do úvahy správnosť vykonania inventúry. Z praxe vyplýva, že pri vzniku pochybností o správnosti inventúry sa zisťujú okolnosti prevzatia hodnôt na vyúčtovanie a správnosť inventarizácie spôsobom podľa zákona o účtovníctve, súd môže nariadiť znalecké z odboru účtovníctva, prípadne vypočuť zamestnancov, ktorí vykonali inventúru.

 

Ako vyplýva z vyššie uvedeného, v prvom rade je potrebné skúmať, či bola podpísaná dohoda o hmotnej zodpovednosti. V prípade ak áno a zároveň bola vykoná aj inventarizácia, zamestnávateľ nemusí dokazovať zavinenie zamestnanca a zamestnanec zodpovedá za vzniknutú škodu , prípadne aj spolu s ostatnými spoločne hmotne zodpovednými zamestnancami. Ak nedošlo k platnému uzatvoreniu dohody, ale zamestnávateľ preukáže zavinenie zamestnanca, zamestnanec, zodpovedá za škodu až do výšky štvornásobku jeho priemerného mesačného zárobku pred porušením povinnosti, ktorým spôsobil škodu. Toto obmedzenie (t.j. obmedzenie zodpovednosti do výšky 4 násobku priemerného mesačného zárobku) neplatí, ak ide zodpovednosť zamestnanca na základe dohody o hmotnej zodpovednosti. Pri spoločnej zodpovednosti za schodok sa jednotlivým zamestnancom určí podiel náhrady podľa pomeru ich priemerných zárobkov, pričom zárobok ich vedúceho a jeho zástupcu sa započítava v dvojnásobnej sume. Podiel náhrady určený podľa predchádzajúcej vety nemôže u jednotlivých zamestnancov s výnimkou vedúceho a jeho zástupcu presiahnuť sumu rovnajúcu sa ich priemernému mesačnému zárobku pred vznikom škody. Ak sa takto určenými podielmi neuhradí celá škoda, zvyšok je povinný uhradiť vedúci a jeho zástupca podľa pomeru svojich priemerných zárobkov. Ak sa zistí, že schodok alebo jeho časť zavinil niektorý zo spoločne zodpovedných zamestnancov, uhradí schodok tento zamestnanec podľa miery svojho zavinenia. Zvyšnú časť schodku uhradia všetci spoločne zodpovední zamestnanci.

 

Zamestnávateľ môže požadovať od zamestnanca náhradu škody, za ktorú mu zamestnanec zodpovedá. Požadovanú náhradu škody určí zamestnávateľ. Zamestnávateľ prerokuje požadovanú náhradu škody so zamestnancom a oznámi mu ju najneskôr do jedného mesiaca odo dňa, keď sa zistilo, že škoda vznikla a že za ňu zamestnanec zodpovedá. Aj keď zamestnávateľ túto lehotu nedodrží, neznamená to, že nemôže nárok na náhradu škody uplatniť na súde v premlčacej lehote ( Právo na náhradu škody sa premlčí za dva roky odo dňa, keď sa poškodený , t.j. zamestnávateľ dozvie o škode a o tom, kto za ňu zodpovedá. Najneskoršie sa premlčí za tri roky, a ak ide o škodu spôsobenú úmyselne, za desať rokov odo dňa, keď došlo k udalosti, z ktorej škoda vznikla). Požadovanú náhradu škody a obsah dohody o spôsobe jej úhrady s výnimkou náhrady škody nepresahujúcej 33,19 eura je zamestnávateľ povinný vopred prerokovať so zástupcami zamestnancov, pričom nesplnenie tejto povinnosti tiež nemá za následok zánik práva zamestnávateľa na náhradu škody.

 

Podľa otázky nášho pisateľa usudzujeme, že nebola uzatvorená dohoda o hmotnej zodpovednosti. Bývalý zamestnávateľ oznámil existenciu dlžnej sumy, bez jej konkretizácie a najmä, nepreukázal, že za škodu zodpovedá bývalý zamestnanec. Zdôrazňujeme skutočnosť, že zamestnávateľ musí preukázať okrem vzniku škody aj zavinenie zamestnanca a samozrejme súvislosť, t.j. že za škodu zodpovedá zamestnanec.

 

17.03.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Kariera2011 Zodpovednost za skodu
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy