Generálny riaditeľ Kariéra.sk: Hľadanie zamestnania sa musí prispôsobiť súčasným trendom

Pracovný portál Kariéra.sk má nové vedenie. Na pozíciu generálneho riaditeľa nastúpil Peter Libuša, obchodné oddelenie povedie Vladimír Zaic. Obaja majú dlhoročné skúsenosti zo sveta HR a svoju prax chcú uplatniť pri posilnení značky Kariéra.sk a jej služieb. Aké budú prvé kroky nového vedenia a čo vnímajú ako najväčšiu výzvu? Prečítajte si rozhovor s generálnym riaditeľom, Petrom Libušom.

Portál Kariéra.sk pred nedávnom ohlásil nové vedenie. Generálnym riaditeľom si sa stal ty, Peter Libuša, šéfom obchodného oddelenia je Vladimír Zaic. Ako sa zatiaľ cítiš/cítite na svojej novej pozícii?

Je to síce ešte krátka doba, čo som prijal výzvu byť generálnym riaditeľom spoločnosti, no zatiaľ to môžem zhodnotiť veľmi pozitívne. Už teraz sme podnikli prvé kroky k realizácii vízií, ktoré budú prinášať rozvoj spoločnosti s prihliadaním na potreby našich klientov, a zároveň posúvať spoločnosť vpred k stanoveným cieľom, na čo sa veľmi teším.

​Čo môžu očakávať uchádzači o prácu a taktiež zamestnávatelia po tvojom nástupe na post generálneho riaditeľa Kariéra.sk? V čom a ako chceš portál Kariéra.sk spolu so svojím tímom zmeniť?

Naše poslanie vidím v dvoch rovinách - pomáhať a umožniť ľuďom nájsť si prácu, ktorá by ich napĺňala a posúvala ich vpred. Tou druhou je pomáhať firmám, ktoré hľadajú tých správnych zamestnancov, aby ich u nás našli a následne mohli spoločne rásť. Človek si svoju kariéru buduje celý život. A to by sme chceli u nás aj dosiahnuť – sprevádzať ľudí počas celej ich kariérnej cesty a zároveň im prinášať návrhy a riešenia, ktoré im v tom pomôžu. Chceme ľudí v ich kariérnom smerovaní posunúť vpred, čo následne umožní aj samotné prepojenie firiem s pre nich správnymi kandidátmi, spĺňajúcimi ich požiadavky.

Čo považuješ, v súvislosti s trhom práce a svetom HR, za najväčšiu výzvu, pri čom si budete musieť so svojím tímom vyhrnúť rukávy a poriadne na tom popracovať?

Pracovný portál je vnímaný ako on-line priestor, ktorý prepája ponuku práce s dopytom zo strany uchádzačov. Jedno bez druhého nedokáže fungovať a je potrebné súbežne budovať oboje, lebo bez ponuky nie je dopyt a naopak. Za kľúčové považujem popasovať sa práve s touto výzvou. Je to ako snehová guľa, ktorá keď sa už kotúľa dolu kopcom, tak sa nabaľuje, len treba prekonať prvotný hybný moment.

Máš už teraz predstavu, ako chceš, aby Kariéra.sk vyzerala povedzme o rok? V čom by si chcel, aby bola iná, lepšia?

Dnešok prináša určité špecifiká. Sme neustále zahlcovaní množstvom informácií, trávime príliš veľa času na smartfónoch, sociálnych sieťach. Máme problém sa dlhšie sústrediť, ako aj udržať pozornosť na čokoľvek. Aj hľadanie nového zamestnania by sa malo tomuto trendu prispôsobiť. Uchádzačom by sme chceli tento proces čo najviac zjednodušiť. Mal by byť jednoduchý, rýchly a intuitívny. Firmám zas chceme prinášať komplexné služby, ktoré by pokryli zvyšujúce sa nároky na nábor a výber zamestnancov na základe presných špecifikácií, a tým trochu odbremeniť HR oddelenia. Čaká nás ako tím veľa práce, no veľmi sa na to teším a verím, že keď sa budeme rozprávať takto o rok, budem sa môcť pochváliť, ako sa nám naše ciele podarilo naplniť.

Viac o téme: Kariéra.sk Peter libuša
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Foto: archív P.L.
 
Staršie správy
Staršie správy