10 dôkazov, že sa zamestnanec nehodí do firmy

Zdroj: Gettty Images

Prijímanie tých správnych ľudí a následná pomoc pri ich postupe v práci je jednou z najväčších výziev, ktorým čelia zamestnávatelia a vedúci. Nestačí len nájsť talentovaných a schopných kandidátov, ale je dôležité si ich tiež udržať. Niekedy sme však oklamaní vlastným inštinktom a stáva sa, že až po chvíli si uvedomíme, že niečo nie je úplne tak, ako sme predpokladali a dúfali.

 

 

 

Ak máte vo svojom tíme človeka, ktorý nerobí dosť alebo nerobí tak, ako by mal, často sa nudí alebo „vypne“, majte na pamäti, že niekedy to nie je problém jeho schopností. Niekedy ide o to, že táto práca nie je pre neho, pretože sa na ňu jednoducho nehodí.

Ak zodpovednosť za náplň práce nie je v súlade s jeho silnými stránkami, hodnotami a osobnosťou, je nemožné, aby zamestnanec na tejto pozícii dosiahol svoj plný potenciál a uspel.

10 znamení, že zamestnanec pracuje na nesprávnej pozícii

  1. Často vyzerá znudene a „mimo“.
  2. Nezvláda pridelené úlohy, bez ohľadu na to, koľkokrát mu pomôžete, a dáte mu konštruktívnu kritiku
  3. Nezdieľa svoje nápady s vami a ostatnými kolegami, a keď sa na to odváži, týka sa to vecí, ktoré nie sú až také užitočné
  4. Chýba mu sebavedomie a takmer nikdy sa nezúčastňuje skupinových diskusií
  5. Všimnite si, že sa dá ľahko vyviesť z miery a rýchlo sa stáva frustrovaným
  6. Pracovné povinnosti nie sú v súlade s jeho osobnosťou a silnými stránkami
  7. Máte pocit, že niečo je inak, ako by malo byť
  8. Nemá pocit, že ho dostatočne rešpektujete, aj keď ste urobili všetko, čo je vo vašich silách, aby sa cítil dobre
  9. Napriek vzdelávaniu, seminárom a školeniam zostávajú jeho ambície a spôsob práce nezmenené
  10. Otvorene vám povedal, že nie je spokojný s úlohami, ktoré mu boli pridelené, že sa cíti preťažený alebo že chce inú pozíciu

Kedy je čas na zmenu?

Ak ste si všimli niekoľko znakov z tohto zoznamu, zvážte zmenu. Ak si chcete pracovníka nechať a posunúť sa k vzájomnej spokojnosti, požiadajte ho, aby vám povedal viac o sebe, o tom, v čom je najlepší a čo od svojej kariéry očakáva.

Je možné, že pre neho v spoločnosti nájdete vhodnejšie miesto, na ktorom bude spokojnejší. A ak neexistuje iná cesta, skúste mu súcitne vysvetliť, že pozícia, ktorú ponúkate, nie je pre neho tou správnou voľbou. Urobíte tak láskavosť sebe, ale aj jemu.

Viac o téme: Pracovisko Práca Zamestnanie Zamestnanec Povolanie
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, balancecareers

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy