Union zdravotná poisťovňa bude oceňovať firmy, ktoré si poradili s koronou

Drvivá väčšina slovenských firiem a podnikateľov si v uplynulých mesiacoch prešla asi najťažším obdobím vo svojej histórii. Aj preto sa zdravotná poisťovňa Union rozhodla oceniť zdravý a inovatívny prístup firiem k ich zamestnancom.

I keď bol v poradí už 11. ročník súťaže Zdravá firma roka ohrozený, zdravotná poisťovňa Union nakoniec upustila od svojho pôvodného rozhodnutia súťaž o „Najzdravšiu firmu“ z dôvodu pandémie zrušiť.

„Ani u nás v Unione to nebolo ľahké, ale keď sme si vypočuli niektoré firemné príbehy z čias celonárodnej karantény, povedali sme si, že si zaslúžia ocenenie,“ vysvetlila Beáta Dupaľová Ksenzsighová, hovorkyňa Unionu.

Nakoľko firmy pristúpili k rôznym inovatívnym riešeniam, zmenili sa aj kritériá hodnotenia v súťaži. „Budeme bodovať aj napríklad to, ako firmy pomáhali svojim zamestnancom zvládať duševné zdravie,“ prezradila jednu zo zmien riaditeľka sekcie zdravotného poistenia Elena Májeková. Okrem toho firmy priblížia, čo ich naučila táto kríza a čo sa vďaka nej vo firme zlepšilo.

Najčastejšie dávajú spoločnosti dôraz na zdravú a vyváženú stravu, šport, ergonómiu prostredia a prácu s komunitou. Do súťaže Zdravá firma roka 2020 je možné prihlásiť sa až do 31.11.2020. Súťaží sa v troch kategóriách - výrobné firmy, nevýrobné firmy a malé firmy (do 50 zamestnancov). Stačí vyplniť online formulár na stránke zfr.sk.

Prihláškou do súťaže je možné získať:

Ocenenie Zdravá firma roka 2020

Možnosť celý rok 2020 používať logo Zdravá firma roka na všetkých materiáloch

Nadštandardný Deň zdravia od Union zdravotnej poisťovne (víťaz každej z troch hlavných kategórií)

Viac o téme: Ocenenie Zdravie Poisťovňa Firmy Spoločnosti Union Koronavírus
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Shutterstock

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy