Ako zvládnuť ďalší pracovný pohovor: Tipy od náborových manažérov

Pozvánka na pracovný pohovor môže veľmi potešiť, no môže to byť aj nervy drásajúce. Chcete urobiť dobrý dojem a ukázať potenciálnemu zamestnávateľovi, že ste pre danú prácu tým najlepším kandidátom. V tomto článku sa podelíme o niekoľko tipov od náborových manažérov, ako zvládnuť ďalší pracovný pohovor.

Príprava na pohovor

Pred pohovorom je dôležité urobiť si prieskum. Zistite si čo najviac o spoločnosti a pozícii, o ktorú sa uchádzate. Skontrolujte svoj životopis a motivačný list a uistite sa, že môžete podrobne hovoriť o svojich schopnostiach a skúsenostiach. Precvičte si odpovede na bežné otázky na pohovore a pripravte si niekoľko otázok, na ktoré sa opýtate.

Prezentácia počas rozhovoru

V deň pohovoru je dôležité profesionálne sa obliecť a prísť skoro. Buďte zdvorilý a milý ku každému, koho stretnete. Počas rozhovoru udržujte očný kontakt a správne držanie tela. Použite pozitívnu reč tela, aby ste ukázali, že máte záujem o pozíciu a spoločnosť.

Odpovedanie na otázky na pohovore

Osoba, ktorá vedie pohovor, vám položí celý rad otázok, aby zistila, či sa na danú prácu hodíte. Pozorne si vypočujte otázku a nájdite si čas na odpoveď. Vo svojich odpovediach buďte jasný a konkrétny. Môžete tiež uviesť príklady vašich schopností a skúseností. Poskytnite dôkazy o svojich úspechoch a o tom, ako súvisia s požiadavkami na prácu. Ak potrebujete objasniť otázku, nebojte sa opýtať.

Rozhovor po pohovore

Po pohovore je dôležité kontaktovať osobu, ktorá vedie pohovor. Pošlite do 24 hodín ďakovný e-mail alebo poznámku, aby ste vyjadrili vašu vďaku za príležitosť a pripomenuli svoj záujem o danú pozíciu. Ak ste nedostali odpoveď v očakávanom časovom rámci, môžete sa obrátiť na osobu, ktorá viedlaa pohovor, a informovať sa o stave vašej žiadosti.

Tipy od náborových manažérov

Tu je niekoľko tipov od náborových manažérov, ktoré vám môžu pomôcť zvládnuť ďalší pracovný pohovor:

  • Buďte sami sebou a ukážte svoju osobnosť
  • Neznevažujte svojho predchádzajúceho zamestnávateľa ani kolegov
  • Buďte sebavedomý, ale nie príliš sebavedomý
  • Ukážte, že máte záujem o spoločnosť a prácu
  • Použite príklady zo skutočného života, aby ste ukázali svoje zručnosti a skúsenosti

„Tým, že sa na pohovor pripravíte, budete sa profesionálne prezentovať, premyslene odpoviete na otázky a nadviažete kontakt s osobou, ktorá vedie pohovor, môžete zvýšiť svoje šance uspieť na ďalšom pracovnom pohovore," radí Katarína Tešla, manažérka komunikácie a PR Kariéra.sk. Nezabudnite byť sám sebou, ukázať svoju osobnosť a prejaviť záujem o danú pozíciu a spoločnosť. Dúfame, že tieto tipy od náborových manažérov boli užitočné a prajeme vám veľa šťastia pri hľadaní práce!

Hľadáte si nové zamestnanie? Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Taktiež sa môžete pridať do Facebookovej skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

Viac o téme: Práca Pohovor Úspech Nábor
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, RED

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy