Prečo by sme vás mali uprednostniť pred ostatnými kandidátmi? Takto odpovedajte na najzákernejšie otázky na pohovore

Najzákladnejšia otázka, s akou sa na pohovore môžete stretnúť, niekedy pôsobí ako pomyselná facka. Ak vás zastihne nepripraveného, dokáže vám zničiť všetky šance. Čo by ste mali odpovedať ak sa vás potenciálny zamestnávateľ opýta: „Prečo by sme vás mali najať?“, „Prečo by sme vás mali uprednostniť pred ostatnými kandidátmi?“ alebo „Čo originálne prinášate v porovnaní s inými uchádzačmi?„.

Nájsť odpoveď na spomínané otázky nie je jednoduché. Keďže zrejme ostatných uchádzačov nepoznáte, nemôžete sa s nimi ani reálne porovnávať, a preto by ste sa mali sústrediť najmä na vlastné znalosti a skúsenosti. Upozornite na svoje najlepšie a najoriginálnejšie schopnosti, o ktorých predpokladáte, že ich iní kandidáti nemajú. Zapamätajte si, že odpoveď musí byť pozitívna. Nespomínajte iných kandidátov, ani ich neznevažujete, ale zamerajte sa na svoje dobré vlastnosti a najmä si nevymýšľajte. Skúste radšej niektorý z týchto spôsobov:

1. Zamerajte sa na problém, ktorý zamestnávateľ má alebo môže mať

Ak chcete ísť touto cestou, musíte si byť stopercentne istí, že ste schopní pomôcť daný problém vyriešiť. Predstavte si, že spoločnosť sa snaží predať produkt v rámci nového trhového segmentu a vy máte v danej oblasti skúsenosti. Zdôraznite odbornú znalosť priemyslu ako aj kontakty, ktoré môžu firme pomôcť. Povedzte prečo ste dobrí v navrhovaní kreatívnych riešení obchodných problémov a dajte jasne najavo, že spoločnosť by z tejto vašej vlastnosti benefitovala.

2. Popíšte vlastnosti, ktoré vás robia výnimočným

Skúste si spomenúť na to, čo o vás zvykli hovoriť kolegovia. Možno ste v istej oblasti výnimočne zruční a polovica kancelárie chodí po rady práve k vám. Spomeňte túto vlastnosť a nezabudnite na príklad. Ak  používate konkrétne príklady, poukazujete na to, že ste schopní aplikovať svoje zručnosti v praxi, a teda aj v novej firme.

Prečo by sme vás Galéria fotiek (2)

3. Spomeňte svoje úspechy

Nezačnite sa chvastať, ale len jednoducho spomeňte úspech, ktorý možnému zamestnávateľovi načrtne  predstavu o vašich schopnostiach. Možno ste zlepšili úroveň služieb alebo pomohli budovať zákaznícku základňu. Personalistovi porozprávajte, ako ste tieto ciele dosiahli, aby si dokázal utvoriť mienku o súbore vašich zručností. Dbajte na to, aby príklady, ktoré vyberiete, súviseli so smerovaním budúceho zamestnávateľa.

4. Prezentujte svoje kvalifikácie

Pokiaľ si zamestnanie hľadáte na trhu, kde nie je dostatok odborných pracovníkov, najväčší dôraz položte na svoju kvalifikáciu, ktorá vás odlíši od ostatných. Pokiaľ spoločnosť hľadá niekoho s magisterským titulom, nestačí spomenúť, že ho máte. Skúste naznačiť, ako by vám kvalifikácia pomohla pri výkone práce.

 

Viac o téme: Práca Zamestnanie Pohovor Úspech Otázky
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, RED

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy