VIDEO Milionár radí 20-ročným: Ak chcete dosiahnuť úspech, žite lacno!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Milionár Mark Cuban sa rozhodol podeliť s mladými o svoje skúsenosti. Podľa jeho rád by mali dvadsaťroční ľudia myslieť hlavne na budúcnosť. Čo im odporúča, aby dosiahli taký úspech ako on?

Mark Cuban nebol vždy milionárom. Keď skončil univerzitu a presťahoval sa do Dallasu nemal dokonca ani vlastnú izbu. S priateľmi si prenajali lacný byt,  kde bolo tak málo miesta, že spával na gauči a ak aj ten bol obsadený, na zemi. Dokonca nemal ani skriňu a svoje veci si skladal len na kôpku do kúta.

Cuban sa po dvadsiatke snažil žiť čo najlacnejšie a všetky peniaze investoval do svojho prvého podniku MicroSolutions. Ten potom predal so ziskom šesť miliónov dolárov, z ktorých svoje dva investoval a stal sa z neho podnikateľ, ktorým je dnes.

Ľuďom okolo dvadsiatky milionár odporúča, aby žili čo najlacnejšie. Neznamená to, že musia žiť v malom nechutnom byte s desiatimi ďalšími ľuďmi, ale mali by sa snažiť ušetriť, kde sa dá a zbytočne nemíňať, hoci sa im finančne darí. Splatiť účty a prípadné dlhy alebo sporiť je oveľa dôležitejšie ako mať luxusné bývanie či drahé oblečenie.

„Nezáleží na tom, kde žijete. Nezáleží na tom, ako žijete. Nezáleží na tom, aké auto šoférujete a nezáleží ani na tom, aké oblečenie nosíte. Ak splatíte prípadné študentské pôžičky, vyhnete sa úverom a začnete sporiť, neskôr si poďakujete. Čím lacnejšie žijete, tým viac možností máte,“ tvrdí Mark Cuban. 

Viac o téme: Milionár Ľudia Mladý Úspech Rada
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstock.com; Video: YouTube

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy