Chcete získať lepšiu prácu? Vyskúšajte tento tip od Steva Jobsa

Téma silných a slabých stránok je nekonečná. A čo je horšie, stále nepochopená.

 

Uchádzači vždy hľadajú SUPER SCHOPNOSŤ 

Super schopnosť ako – na počkanie zarobiť milión, byť neviditeľný, vedieť vrátiť čas? Asi. Preto im to tak dlho trvá, pretože keby vedeli, že:

  • to čo robíme ľahko, bez náznaku snahy alebo trápenia je silnou stránkou a
  • to do čoho sa musíme nútiť, nechávame si to stále na koniec, pretože nás to stojí omnoho viac energia a úsilia je našou slabou stránkou – žilo by sa im ľahšie.

Zamestnávateľ, ktorý rozlišuje tieto dve veci má neopísateľný náskok. Zamestnanci sa dopĺňajú svojimi schopnosťami tak, že každý robí to čo miluje, práca je hotová a každý je ok, pretože tú prácu, ktorú ho nebaví a berie mu veľa energie, má rád niekto iný.

Čiže vizionár začne projekt, ktorý dokonči niekto iný. Nie je to sci-fi, je to využívanie toho najlepšieho z každého z nás. Alebo skutočne veríte, že zmeníte slabosť na prioritu? Ako dlho Vám o bude trvať? Celý život? Či dva?

Preto sa na pracovnom pohovore nebojte pomenovať to, čo vás brzdí. Ak ste zameraný na detail a na vašej pozícii sa táto schopnosť nevyžaduje – pomenujte situáciu a delegujte. Skutočne sa nemusíte hanbiť ak nie ste vizionár. Môžete byť však extrémne prínosný v tíme v ďalších krokoch v ktorých sa vyžaduje analytické myslenie, alebo schopnosť dotiahnuť veci do konca. Toto nechcite od vizionára, beriete mu energiu.

Prečo mal Stebe Jobs iba jeden druh oblečenia? Aby svoju kreativitu nesmeroval nesprávnym smerom. A preto – ak čo len trochu vnímate ako môže byť pomenovanie vašich slabých stránok pre tím podstatné, neskrývajte ich.

Viac článkov nájdete tu https://silviaskalicka.sk/blog/

- Silvia 

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy