Ako byť úspešný v prvých 10 rokoch vašej kariéry? Pomôžu vám tieto kroky

Zdroj: úspech, kariéra, rast

Je možné byť úspešný hneď po tom, čo naskočíte do pracovného života? Aké zásady dodržiavať, aby to fungovalo? Možno sa vám vo vašej práci darí. V tom prípade asi čítate tento článok iba zo zaujímavosti. Ak sa však stretávate s tým, že v práci zažívate nekonečnú rutinu alebo sa vám jednoducho zdá, že vaša práca vlastne vôbec nie je pre vás, ste tu správne. Bojujte s rutinou a nájdite si prácu, ktorá vás bude baviť.

 

Aké sú cesty k úspechu? Ak chcete, aby sa vám v práci darilo, skúste tieto tri tipy:

Úspech v kariére? Dokumentujte vaše výhry

Úspešní ľudia doťahujú veci do konca. Pozrite sa na vaše ciele a cesty. Ako ste prispeli k tomu, aby sa vaša spoločnosť stále zlepšovala? Čo sa vám podarilo? Aké zaujímavé výsledky máte za sebou? Všetky tieto veci si starostlivo poznačte. Budú sa hodiť, až ich budete prednášať svojmu novému zamestnávateľovi.

Spomeňte si, kedy ste úspešne vyriešili nejaký problém a ako to prispelo k prospechu firmy.

Tým, že si svoje úspechy budete zapisovať, môžete oslniť nielen vášho nového potenciálneho zamestnávateľa. Rásť bude tiež vaša sebadôvera a uvedomíte si, že to všetko za to stálo.

Ako naštartovať kariéru? Prispievajte do tímu

Je celkom jednoduché stratiť sa vo svojich vlastných pracovných úlohách a tak trochu zabudnúť na to, ako by sme mohli tiež pomôcť kolegom. Dajte si trochu pauzu a popremýšľajte nad nimi. Máte v práci kolegu, ktorý s niečím bojuje a vy by ste mu mohli pomôcť? Pustite sa do toho.

Buďte v tíme niekým, kto nie je len zahľadený do seba, ale dokáže tiež pomôcť svojim kolegom.

Ďalším spôsobom, ako začať vyčnievať z radu je tiež to, že prijmete úlohu, ktorú ostatní nechcú. Možno sa budete musieť o niečo viac snažiť, ale zároveň ukážete, že sa nebojíte a ste si vedomý vlastných kvalít.

Tlačte k úspechu svoj vlastný projekt

Robíte niečo, v čom ste naozaj dobrý? A je tu nejaká šanca, že by tento váš projekt mohol prerásť dokonca do profesionálneho sveta? Čerpajte inšpiráciu z ľudí okolo vás a skúšajte presadiť svoje veci, ak cítite, že za to stojí.

Ak hľadáte nové zamestnanie, stovky pracovných ponúk nájdete na Kariéra.sk. Tiež sa môžete pridať do Facebookovej skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK. Budete tak pravidelne informovaný o voľných pracovných ponukách. Do tejto skupiny sú každý deň pridávané nové pracovné pozície

Viac o téme: Rast Kariéra Úspech Motivácia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, Careerguide.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy