Kariéra radí: Ako mať šťastných zamestnancov a prečo by firmy mali zverejňovať platy?

Personalisti, HR manažéri, riaditelia ale aj zástupcovia firiem a personálnych agentúr mohli v piatok, 7. októbra, nakuknúť do zákulisia známej spoločnosti Pixel Federation a dozvedeli sa tiež, prečo väčšina firiem nezverejňuje v pracovných ponukách plat. Na podujatí Raňajky s Kariérou, ktorý pripravil pracovný portál Kariéra.sk, sa radilo, diskutovalo a zdieľalo cenné know-how. Pozrite sa, ako vyzeralo historicky prvé podujatie Raňajky s Kariérou.

 


Aká je cesta k šťastným zamestnancom? „Takto to robíme v Pixli“

Po bohatých a chutných raňajkách otvoril podujatie COO známej slovenskej spoločnosti Pixel Federation Daniel Duranka. Vo svojej prezentácii s názvom „Ako dostať zo zamestnancov maximum: Toto funguje v Pixel Federation“ porozprával, akými spôsobmi sa snažia motivovať svojich ľudí k lepším výkonom a zaistiť ich spokojnosť. Prítomným prezradil, že „v Pixli“ sa väčšinou neradia poučkami, namiesto toho veľa vecí skúšajú a zisťujú, či fungujú.

Kariéra radí: Ako mať Galéria fotiek (4)

Zamestnanci Pixel Federation si tak môžu napríklad vypýtať takmer akékoľvek vybavenie, ktoré im spríjemní ich pracovisko, sú tiež motivovaní špeciálnymi odmenami. Duranka sa pochválil aj tým, že spokojnosť ich zamestnancov potvrdzuje aj fakt, že sú dostatočne a pravidelne informovaní o tom, čo sa v rámci spoločnosti chystá. Pravidelná a otvorená komunikácia je podľa Duranku spôsob, ako dosiahnuť, aby sa zamestnanci cítili ako plnohodnotní členovia spoločnosti, vďaka čomu sú dostatočne motivovaní a zaisťujú spoločnosti zisk.
 

Väčšine firiem sa platy v ponukách zverejňovať nechce. Prečo?

S druhou témou v rámci Raňajok s Kariérou vystúpila Katarína Zemanová, Senior Sales manažérka Kariera.sk. S prítomnými sa v rámci svojej prezentácie „Prečo firmy nezverejňujú v pracovných ponukách plat?“ podelila o podrobnosti z prieskumu, ktorý realizoval pracovný portál Kariera.sk v júni tohto roka. Z prieskumu vyplynulo, že iba 40% slovenských firiem zverejňuje vo svojich pracovných ponukách plat. Portál Kariera.sk preto zisťoval, prečo tak väčšina spoločností nerobí.

Kariéra radí: Ako mať Galéria fotiek (4)

Zemanová účastníkom raňajok prezradila, že firmy sa boja problémov, ktoré by mohli spôsobiť ich súčasní zamestnanci, ak by sa dozvedeli výšku platu nového zamestnanca. Druhým najčastejším dôvodom, prečo nezverejňujú plat je ten, že výšku mzdy odvodzujú od znalostí a skúseností uchádzača, nevedia preto stanoviť konkrétnu sumu. Z výsledkov prieskumu ale zároveň vyplynulo, že uchádzači nepotrebujú vedieť konkrétnu sumu, väčšine z nich by stačilo, ak by firmy uvádzali ponúkaný plat v rozmedzí od-do a finálnu sumu dohodli až na pohovore.

A hoci sa teda väčšina firiem zverejňovaniu platov v pracovných ponukách bráni, Zemanová upozornila na veľkú výhodu, ktorá z toho vyplýva. Ponuky, ktoré uvádzajú v inzeráte mzdu, totiž majú dvojnásobne viac reakcií uchádzačov. 

Raňajky s Kariérou je podujatie pre HR komunitu, ktoré organizuje pracovný portál Kariera.sk. Je určené personalistom, manažérom a riaditeľom slovenských spoločností a personálnych agentúr.  V rámci podujatia sa hovorí o nových a zaujímavých témach, ktoré návštevníkov poučia, obohatia či inšpirujú. 

Zaujalo vás toto podujatie a chceli by ste sa ho zúčastniť? Podrobné informácie o Raňajkách s Kariérou vám poskytneme tu.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Raňajky Kariéra Spokojnosť Šťastní Platy Plat Mzda Zamestnanci Ponuka Spokojní Pracovných Ponukách
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy