Záslužná a dobre platená práca v zahraničí: Pýtajú si Slovákov!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Zdravotná služba v Anglicku začala s náborom záchranárov zo Slovenska a Českej republiky. Napriek inzerátom sa jej totiž nepodarilo nájsť dostatok kvalifikovaných pracovníkov na naplnenie voľných pracovných miest. South Western Ambulance Service tvrdí, že v krajine nastal národný nedostatok kvalifikovaných záchranárov a riešením tohto problému sú práve zdravotníci na Slovensku i v Česku, pretože majú nielen porovnateľné vzdelanie, ale aj klinickú prax.

Prípadní záujemcovia by sa mali pripraviť na prísny proces posudzovania spojený s jazykovými skúškami z angličtiny. Úspešní uchádzači o prácu by spočiatku počas služieb pracovali ako zdravotnícki študenti po boku bežných záchranárov, a to až do ukončenia jedenásťtýždňového tréningového programu vrátane klinickej skúšky, vodičského školenia a pracovnej stáže, kde by ich zaúčali a monitorovali. Neskôr by nasledovala prax v trvaní tri až šesť mesiacov, potrebná na získanie dôkazov o spôsobilosti nevyhnutných pre registráciu v Health and Care Professions Council, ktorá zastrešuje zdravotníkov. Po registrácii by mohli záchranári dostať ponuku práce.

Nábor z Británie prichádza vo veľmi zvláštnom čase, najmä kvôli tomu, že čoraz viac sa ozývajú hlasy požadujúce tvrdšie imigračné kontroly a situácia zahraničných pracovníkov v krajine sa sťažuje. Napriek tomu má približne 20 šikovných Slovákov a Čechov šancu získať trvalé zamestnanie.


Hľadáte si zamestnanie v zdravotníctve? Pozrite si aktuálnu ponuku práce.


Viac o téme: Práca Záchranár Zahraničie Zdravotník Británia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: westernmorningnews.co.uk; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy