10 pracovných pozícií, pri ktorých nie je dôležité vzdelanie, ale skúsenosti

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Pri niektorých pracovných pozíciách nie je potrebné stredoškolské vzdelanie s maturitou, omnoho dôležitejšie a cennejšie sú skúsenosti a chuť pracovať. Ide o pracovné pozície, pri ktorých sa vyžaduje manuálna zručnosť alebo praktické skúsenosti.

 
  1. Asistent/ka predaja Desigual
    Pre španielsku značku Desigual, ktorá úspešne funguje po celom svete sa hľadá asistentka do bratislavskej predajne. Dôležitejšie ako vzdelanie je predchádzajúca prax na podobnej pozícii v oblasti obchodu aspoň 1 rok, dobré komunikačné schopnosti, orientácia na zákazníka a reprezentatívny vzhľad a príjemné vystupovanie.
     
  2. Vodič v medzinárodnej cestnej doprave
    Aj v tomto prípade nie je potrebné stredoškolské vzdelanie, ale nutná je minimálne ročná prax v medzinárodnej doprave do krajín, akými sú napríklad Nemecko, Belgicko, Francúzsko alebo Taliansko. Na tejto pozícii je dôležitá sebadisciplína a príjemné vystupovanie so schopnosťou flexibilne riešiť alebo predchádzať problémom. Zamestnávateľ ponúka možnosť ubytovania a rôzne benefity. Ponúkaný plat je od 1400 eur.
     
  3. Operátor strojárskej výroby
    Úlohou operátora bude obsluha výrobných strojov, práca vo výrobe oceľových drôtov a kordov a práca s meradlami. Pracuje sa v nepretržitej prevádzky a nástup je možný ihneď. Pre túto prácu je vhodný človek so stredoškolským vzdelaním technického smeru, je manuálne zručný a má chuť pracovať.
     
  4. Montážny a servisný technik
    Ste precízny, zodpovedný a samostatný človek s technickým zameraním? Ak áno, môžete sa uchádzať o prácu montážneho a servisného technika. Na starosti budete mať zriaďovania a udržovanie telekomunikačných služieb, odstraňovanie porúch a prípravu návrhov na rekonštrukciu sietí a ďalšie úlohy.
     
  5. Automechanik v autoservise
    Je vašou srdcovou značkou Škoda, VW alebo Hyundai a vašou záľubou oprava áut? Prijmite preto ponuku práce v autorizovanom servise, kde môžete získať motivačné hodnotenie na základe odpracovaného času. Mali by ste mať minimálne 2 roky praxe na pozícii automechanik a mať základné zručnosti s počítačovými a diagnostickými programami. Na výkon práce nie je potrebná maturita.
     
    Ilustračné foto Galéria fotiek (3) Zdroj: thinkstock.com
    Ilustračné foto Galéria fotiek (3) Zdroj: thinkstock.com

     
  6. Asistent predaja PN
    Na prácu do športového obchodu sa nevyžaduje maturita, ale skúsenosti z obchodu, orientácia na zákazníka a komunikácia. Ak ovládate anglický jazyk (začiatočník) je to iba výhodou. Vašou úlohou bude predaj a komunikácia so zákazníkom, práca s pokladňou a preberanie a vystavovanie tovaru.
     
  7. Operátor kamerových systémov
    Náplňou práce operátora je monitorovanie pomocou kamerových systémov, pátranie po páchateľoch a obsluha technických prostriedkov. K výkonu práce nie je potrebná maturita, vyžaduje sa však anglický jazyk.
     
  8. Asistent/ka predaja
    Na letnú sezónu sa hľadajú brigádnici do viacerých miest v okolí Bratislavy a Košíc. Ich úlohou bude zabezpečovať bežný chod prevádzky, práca s registračnou pokladňou, poskytovanie odborného poradenstva a realizovanie predaja. Podmienkou je minimálny vek 18 rokov a pozitívny vzťah k predaju.
     
  9. Pracovník/čka v práčovni
    Na prácu sa vyžaduje minimálne vzdelanie a bezchybný zdravotný stav. Novú pracovníčku čaká 3-zmenná prevádzka a nepravidelná zmena aj v sobotu. Okrem obsluhy malých pračiek v práčovni je súčasťou práce aj obsluha žehliacich strojov, ručné skladanie bielizne a drobné opravy odevov.
     
  10. Zvárač CO2
    Náplňou práce je zváranie kovových konštrukcií. K tejto práci nie je potrebné stredoškolské vzdelanie, potrebný je však maďarský jazyk (pokročilý), dvojročné skúsenosti a platný technický certifikát.
     
Viac o téme: Kariera.sk Kariera Pracovné pozície Pracovný portál Bez vzdelania Stredoškoské vzdelanie bez maturity
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Kariera.sk, Text: ami, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy