10 najlepších pracovných pozícií pre informatikov

Pre väčšinu informatikov sa ich záľuba stala prácou.Pre väčšinu informatikov sa ich záľuba stala prácou. Zdroj: photl.com

Od záľuby k práci. Aj takto by sa dala nazvať práca informatikov, ktorí dosahujú najvyššiu mzdu v hospodárstve. Ich priemerný plat sa pohybuje okolo 1745 eur a čerství informatici si pri nástupe do nového zamestnania pýtajú skoro 1300 eur.

Nielen plat je pre ostatných závideniahodný, ale aj ich pracovný čas. Väčšinou pracujú od deviatej hodiny do piatej. Avšak pracovný doba nie je u väčšiny z nich ohraničujúca. Často pracujú po nociach, kedy ich okolie nevyrušuje a nezaťažuje čiastkovými úlohami. Nie je podstatný počet hodín, ale úspešné dokončenie projektu.

Zamestnanci v oblasti informačno-telekomunikačných technológií sa radia k jedným z mála, ktorých mzda sa na väčšine pozícií prehodnocuje raz ročne alebo nepravidelne. Podľa štúdie spoločnosti PwC je zamestnancom v IKT sektore poskytovaná nadštandardná zdravotná starostlivosť a k benefitom sa radí odborné vzdelávanie.

Ak ste aj vy odborníkom, ktorého vášňou je jeden z kódovacích jazykov a radi sa vzdelávate v oblasti nových technológií a kódovacích jazykov, pozrite si najzaujímavejšie pracovné ponuky, ktoré ponúka pracovný portál Kariera.sk.
 

  1. JAVA programátor
    Baví ťa odvetvie bankovníctva a okrem tvojho kódovacieho jazyka nemáš problém dohovoriť sa v anglickom jazyku? Máš záujem zdokonaľovať v programovacích jazykoch? Pre teba je potom vhodná táto pracovná pozícia.

    Požadované znalosti: aktívna úroveň znalosti programovacieho jazyka JAVA, ovládanie frameworkov je veľká výhoda – Grails, Hibernate, GWT
     
  2. Senior špecialista rozvoja ICT infraštruktúry
    Špecialista bude mať na starosti splnenie viacerých úloh: vypracovávať návrhy HW architektúry a dizajnu infraštruktúry s dôrazom na efektivitu nákladov, podieľať sa na redizajne, optimalizácii a upgrade technológií, vypracovávať high level design a low level design dokumenty. Jeho ďalšími úlohami bude predkladať, posudzovať a pripomienkovať návrhy na optimalizáciu ICT infraštruktúry, ako aj ďalšie úlohy.

    Požadované znalosti: Unix, databázy (Oracle, MSSQL, MySQL), analytické a procesné myslenie, proaktívny prístup, 4 roky praxe na obdobnej pozícii
     
  3. DWH špecialista
    Vašou úlohou bude vypracovávať analýzy, návrhy a programovať, testovať a podporovať riešenia pre ETL a BI systémy. Zároveň budete poskytovať technické a netechnické konzultácie klientom, analyzovať požiadavky a navrhovať, vyvíjať a optimalizovať ETL procesy.

    Požadované znalosti: znalosť SQL a databázových systémov (Oracle, MSSSQL) na pokročilej úrovni, SQL, PL/SQL, Oracle Database
     
  4. IT Tester
    Náplňou práce testera bude vykonávať  testy IS (smoke, funkčné, akceptačné, regresné, výkonnostné, integračné), dokumentovať priebeh a výsledky testov, komunikovať s dodávateľmi IS pri riešení chýba identifikovaných v priebehu testovania.

    Požadované znalosti: SQL, logické a analytické myslenie
     
  5. Web Developer
    Ak máte minimálne dvojročnú prax s programovaním webových aplikácií a je vašou vášňou aj ich vývoj a optimalizácia, je pre vás určená práca web developera v najväčšom slovenskom vyhľadávači. Pri práci budete pracovať so špičkovými technológiami v oblasti bezpečnosti, virtualizácie, distribúcie výkonu a storage riešení.

    Požadované znalosti: HTML, JavaScript, MySQL, PHP, HTML, CSS
     
  6. Počítačový konzultant
    Budúci počítačový konzultant bude jednať s už existujúcimi zákazníkmi, hľadať pre nich nové, najlepšie riešenia v oblasti SW a HW služieb. Konzultovať ich použitie a nasadenie, pripravovať cenové ponuky, jednať s dodávateľmi, zabezpečovať dodávky. Toto nie je len o PC, ale aj o serveroch, routeroch a switchoch, bezpečnosti, mailoch.

    Požadované znalosti: anglický jazyk, fakturácia, hospodárska korešpondencia, Internet, MS Windows
     
  7. Programátor
    Si zapálený pre tvorbu atraktívnych stránok a webových aplikácií? Ak vieš k tomu kódovať, tak potom je táto ponuka vhodná pre teba. Nesmie ti však chýbať nadšenie pre e-marketing, SE optimalizáciu a správu web stránok. Táto pracovná pozícia je vhodná aj pre absolventa.

    Požadované znalosti: PHP, HTML, XML, JavaScript, C++
     
  8. Windows L1 technical support
    Novému členu tímu nesmie chýbať nadhľad nad systémami bežiacimi na platforme Windows. Jeho úloha bude vzdialená technická podpora aplikácií a systémov. Zároveň bude so zákazníkmi z celého sveta komunikovať v anglickom jazyku.

    Požadované znalosti: remote management, SCSI a RAID, cluster, základný prehľad v databázach
     
  9. Front-End Developer
    Frontendista bude súčasťou vývojového tímu a zároveň sa bude špecializovať na vytváranie webových stránok a aplikácií v HTML, CSS a JavScripte.

    Požadované znalosti:  HTML5/CSS3, JavaScript, PHP
     
  10. Bezpečnostný špecialista
    Bezpečnostný špecialista získa výbornú pracovnú príležitosť pracovať v zavedenej medzinárodnej spoločnosti. Zodpovedný bude za implementovanie a vedenie tímu EMEA. Taktiež bude mať  na starosti poradenstvo, plánovanie, rozpočet a koordinovanie tímu.

    Požadované znalosti: operačné systémy: Windows, UNIX, Linux OS, ovládanie prvky na zabezpečenie siete: IPS, DLP, WAF, SSL VPN, znalosť sieťových protokolov, dátových tokov, TCP/IP prostredie

     
Viac o téme: Práca Práce Ponuka Pozície Pracovné Kariera.sk IT Informatici Informatik Itčkári
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Kariera.sk

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy