Študenti môžu získať pracovné návyky už počas školy

Študenti sa môžu zapojiť do intership programu počas štúdia.Študenti sa môžu zapojiť do intership programu počas štúdia. Zdroj: photl.com

Študenti vysokých škôl majú možnosť zapojiť sa do intership programu, v rámci ktorého majú príležitosť pracovať niekoľko mesiacov pre spoločnosť a získať tak cenné skúsenosti. Tie môžu potom uviesť vo svojom životopise.

Spoločnosť IBM prináša na slovenské univerzity najnovšie trendy v informačných technológiách. Pod názvom IT trendy v podaní IBM odborníci z IBM Slovensko a IBM International Services Centre mladým informatikom predstavili najnovšie riešenia v oblasti Biznis analytiky a optimalizácie či praktické príklady využitia cloud computingu.

„Biznis analytika a optimalizácia sú nevyhnutné, ak chcú podniky v zrýchľujúcom sa svete prežiť a rásť. V súčasnosti vyhrávajú konkurenčný boj podniky, ktoré sa dokážu najlepšie rozhodnúť v krátkom čase. A práve pri tomto rozhodovaní Biznis analytika a optimalizácia pomáha spoločnostiam nájsť pomyselný „poklad“ v narastajúcom objeme dát vždy, keď je to potrebné. Biznis analytika a optimalizácia je smer, ktorý sa prudko rozvíja a rastie. Každým dňom rastie dopyt po týchto riešeniach, a ak ich dokážu študenti pochopiť a naučiť sa používať už teraz, budú mať istotu profitabilného uplatnenia sa na pracovnom trhu,“ hovorí líder pre Biznis analytiku a optimalizáciu IBM na Slovensku Slavomír Pšenák.

Súčasťou Technology Days bola aj prednáška na tému Social media a využitie mobilných zariadení v práci. Prezentované témy si ako najzaujímavejšie vybrali z viacerých možností samotní študenti Žilinskej univerzity.

„Spoločnosť IBM dlhodobo pracuje na výskumných a vzdelávacích projektoch so slovenskými univerzitami. Študentom ponúkame možnosť absolvovať kurzy na ktorých sa naučia pracovať s produktmi IBM ukončené certifikátom. A ten ich posúva vyššie v rebríčku atraktívnosti medzi zamestnávateľmi. Spolupracujeme so školami aj na diplomových a dizertačných prácach, pri ktorých študenti riešia zadania pre potreby praxe,“ zdôraznil Matúš Košina, manažér IBM Inovačného Centra v Bratislave.

Študentom vysokých škôl IBM na Slovensku ponúka možnosť zapojiť sa do tzv. Internship programu. V rámci tohto programu majú príležitosť pracovať niekoľko mesiacov pre spoločnosť IBM. Získajú tak neoceniteľné skúsenosti a kontakty, ktoré im pomôžu pri výbere zamestnania.

IBM dlhodobo spolupracuje so slovenskými univerzitami pri zavádzaní najnovších poznatkov z praxe do škôl. Na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave sa aktuálne podieľa na začlenení predmetu BPM – Biznis proces manažment do študijného programu.

V rámci IBM Academic Initiative spoločnosť ponúka vysokým školám a univerzitám napríklad bezplatný prístup k IBM softvéru, zľavy na hardvérové vybavenie, tréningové materiály, pomoc pri vytváraní osnov a školení. Do programu sa už zapojilo vyše šesť tisíc univerzít a 30 tisíc členov akademickej obce na celom svete.

Viac o téme: Študenti Brigáda Prax Štúdium Program Stáž Intership
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: SITA

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy