Zamestnanci môžu o zúčtovanie žiadať do 15. februára

trhtrh

Ak zamestnanec chce, aby za neho ročné zúčtovanie poistného na zdravotné poistenie za rok 2009 vyplnil jeho posledný zamestnávateľ, môže ho o to písomne požiadať už iba niekoľko dní. Lehota je totiž do 15. februára. Po tomto termíne mu zamestnávateľ môže, ale nemusí vyhovieť.

Ak zamestnanec chce, aby za neho ročné zúčtovanie poistného na zdravotné poistenie za rok 2009 vyplnil jeho posledný zamestnávateľ, môže ho o to písomne požiadať už iba niekoľko dní. Lehota je totiž do 15. februára. Po tomto termíne mu zamestnávateľ môže, ale nemusí vyhovieť. Rovnaký termín sa pritom týka aj žiadosti o vystavenie dokladu o príjmoch a preddavkoch, ak si bude zamestnanec ročné zúčtovanie robiť sám, alebo požiada o vykonanie ročného zúčtovania iného zamestnávateľa.

Ročné zúčtovanie zdravotného poistenia za minulý rok sa pritom bude podávať do konca marca, teda v rovnakom termíne ako daňové priznanie. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po prvýkrát neposunulo termín stanovený v zákone o zdravotnom poistení na koniec júna. "Ministerstvo nemení termín pre ročné zúčtovanie zdravotného poistenia za rok 2009, práve naopak sa snaží zachovať termíny určené platným zákonom," uviedla koncom uplynulého roka pre agentúru SITA hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Čižmáriková.
Viac o téme: Trh
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: Jupiterimages; ZDROJ: SITA
 
Staršie správy
Staršie správy