Príspevok na stravovanie

trhtrh

Čo robiť v prípade, ak zamestnávateľ nezabezpečí zamestnancovi stravovanie v zmysle ods.(1) a (2) par.152 Zákonníka práce, a ani mu neprispieva na stravu.

Zamestnávateľ je povinný zabezpečovať zamestnancom stravovanie vo vlastnom stravovacom zariadení, v stravovacom zariadení iného zamestnávateľa alebo zabezpečí stravovanie pre svojich zamestnancov prostredníctvom právnickej osoby alebo fyzickej osoby, ktorá má oprávnenie sprostredkovať stravovacie služby. Príspevok zamestnávateľa na stravovanie je najmenej 55% ceny jedla, najviac však na každé jedlo do sumy 55% stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín podľa zákona o cestovných náhradách. Okrem toho zamestnávateľ poskytuje príspevok na stravovanie aj zo sociálneho fondu.

Zamestnanec má nárok na príspevok na stravovanie od zamestnávateľa a v prípade nesplnenia tejto povinnosti zamestnávateľom, zamestnanci, ktorí sú poškodení porušením povinností vyplývajúcich z pracovnoprávnych vzťahov, môžu podať sťažnosť na príslušnom orgáne inšpekcie práce.

Viac o téme: Trh
  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy