Pripravte sa na pracovný pohovor.

trhtrh

Práve ste dostali pozvanie na prijímací pohovor a prepadli vás zmiešané pocity? Tešíte sa a zároveň cítite strach a zodpovednosť, aby ste zanechali čo najlepší dojem? Prečítajte si praktické rady, ako úspešne zvládnuť pracovný pohovor.

Nevyhnutnou podmienkou na to, aby ste nadobudli istotu a zvýšili si svoje sebavedomie je dôkladne sa pripraviť na prijímací pohovor.Ponúkame vám zopár veľmi užitočných rád, ktoré sú jedným z predpokladov vášho úspech:

1. Zistite si čo najviac informácií o firme, v ktorej vás čaká prijímací pohovor.

Ak ste tak neurobili ešte pred odoslaním žiadosti o miesto, teraz je najvyšší čas urobiť to. Detailné informácie môžete nájsť na internetovej stránke firmy, v tlači, v rôznych propagačných materiáloch firmy. Blysnete sa tak na pohovore a získate tak veľmi potrebné plusové body.

2. Podrobne si preštudujte svoje podklady, ktoré ste do firmy odoslali.

Máme na mysli váš životopis, sprievodný list, či motivačný list. Zapamätajte si čo všetko ste vo svojich podkladoch uviedli, aby sa vám nestalo, že nebudete ovládať údaje z vlastného životopisu. Vyššie uvedené doklady si môžete vziať so sebou, čím získate pocit istoty a zároveň ukážete, že ste sa na prijímací pohovor dôkladne pripravili.

3. Zistite kde konkrétna firma sídli.

Niekedy nestačí len pozrieť si do mapy kde sa nachádza ulica, na ktorej sídli firma. Najlepšie je ešte pred prijímacím pohovorom zájsť na konkrétne miesto, čím zistíte ako dlho vám cesta na pohovor bude trvať. Na pohovor choďte vždy s časovým predstihom, aby ste sa tak vyhli meškaniu a získali tak mínusové body.

4. Zvoľte správne oblečenie.

To čo si oblečiete a ako sa upravíte nepodceňujte. Práve na základe vizuálnych dojmov ako sú napr. oblečenie, držanie tela, mimina si o vás urobia prvý dojem. Je dobré ak si dopredu zistíte ako sa zamestnanci firmy obliekajú. Radšej buďte oblečený lepšie. Nikdy si nevyberajte oblečenie tesne pred odchodom na pohovor. Vyhnete sa stresu z toho, že vaša košeľa je pokrčená, na nohaviciach chýba gombík, vaše topánky sú špinavé a pod. Tieto maličkosti by vás mohli zbytočne rozhodiť.

5. Snažte sa získať si ich sympatie a dôveru

Tí, ktorí vás budú hodnotiť si na základe vašich podkladov urobili o vás nejaký obraz. Na pohovore pôjde o to, aby ste ich aj prakticky presvedčili, že sa hodíte do tímu. Aby sa vám to podarilo je dobré byť pripravený na otázky, ktorým sa na prijímacom pohovore nevyhnete. V nasledujúcich článkoch vám ponúkneme výber z najčastejšie kladených otázok na pohovore.
Viac o téme: Trh
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: Jupiterimages
 
Staršie správy
Staršie správy