Zjednodušené zamestnávanie cudzincov aj zmeny v príspevkoch pre SZČO: Toto sú novinky v zákone o službách zamestnanosti

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podpísala dve novely zákona o službách zamestnanosti. Legislatívne zmeny rátajú napríklad s posilnením zamestnanosti osôb so zdravotným postihnutím a ich začlenením na trh práce, ale aj s novými opatreniami na udržanie zamestnanosti. Cieľom je podporiť tvorbu nových pracovných miest. Informovalo o tom Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR.

Zjednotenie výpočtu príspevkov na SZČ

Právna úprava napríklad zjednocuje systém výpočtu príspevku na samostatnú zárobkovú činnosť pre všetky kraje. Jeho výška sa bude určovať na základe porovnania priemernej miery evidovanej nezamestnanosti okresu s celoslovenským priemerom. Skracuje aj povinnosť prevádzkovať samostatnú zárobkovú činnosť na dva roky po poskytnutí príspevku, z pôvodných troch rokov.

V okresoch s podielom uchádzačov o zamestnanie, ktorý je nižší alebo rovnaký ako celoslovenský priemer, bude výška príspevku najviac trojnásobok celkovej ceny práce z priemernej mzdy v Slovenskej republike za 1. až 3. štvrťrok predchádzajúceho roka.

Príklady: okresy Bratislava I – V, Malacky, Pezinok, Senec: 4 745,49 Eur

V okresoch s podielom uchádzačov o zamestnanie, ktorý je vyšší ako celoslovenský priemer, bude výška príspevku najviac štvornásobok celkovej ceny práce z priemernej mzdy na Slovensku za 1. až 3. štvrťrok predchádzajúceho roka.

Príklady: okresy Košice-okolie, Michalovce, Sobrance, Revúca, Rimavská Sobota: 6 327,32 Eur

Flexibilnejšia evidencia uchádzačov

Podľa ministerstva práce bude flexibilnejšia aj evidencia uchádzačov o zamestnanie. Do evidencie môžu byť zaradení napríklad aj konatelia spoločností v likvidácii a nebude sa viac vzťahovať na trvalý pobyt uchádzačov. Tí si po novom môžu vybrať úrad práce, voči ktorému si budú plniť povinnosti. Medzi znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie sa budú môcť zaradiť rodičia, ktorí ukončili poberanie materského alebo rodičovského príspevku.

Zmeny v zamestnávaní štátnych príslušníkov tretích krajín

Nová legislatíva zjednodušuje aj prístup a zotrvanie štátnych príslušníkov tretích krajín na trhu práce. V prípade obnovenia pobytu na účel zamestnania cudzinca na to isté pracovné miesto nebude potrebné robiť test trhu práce. To znamená, že zamestnávateľ nebude musieť nahlásiť pracovné miesto 20 dní vopred. Táto úprava umožní podľa MPSVR udržať pracovnú silu v rovnakom zamestnaní, čo je žiadúce v nedostatkových povolaniach, napríklad v zdravotníctve.

Aliancia sektorových rád

Právna norma prináša aj zriadenie Aliancie sektorových rád. Inštitúcia založená na tripartitnom systéme bude monitorovať požiadavky zamestnávateľov na kvalifikovanú pracovnú silu. Tie  potom prenesie do systému vzdelávania. Tým sa podľa rezortu práce zabezpečí, že mladšie generácie budú študovať to, čo si vyžiada súčasný a budúci trh práce. Vláda už schválila stanovy aliancie, ministerstvo práce v spolupráci s ministerstvom školstva ju založia do konca januára tohto roka.

Posilnenie zamestnanosti zdravotne postihnutých

S cieľom posilniť zamestnanosť zdravotne postihnutých sa v zákone rozdelia zákazky, prostredníctvom ktorých si zamestnávateľ môže plniť povinnosť zamestnávať občanov so zdravotným postihnutím vo výške povinného podielu, na samostatnú kategóriu zákaziek na poskytnutie služieb a samostatnú kategóriu na dodanie tovaru a osobitne ku každej kategórii stanoviť výšku zákazky na započítanie jedného občana so zdravotným postihnutím.

Výška zákazky na započítanie jedného občana so zdravotným postihnutím má zostať v prípade zákazky na dodanie tovaru na výške 0,8-násobku celkovej ceny práce vypočítanej z priemernej mzdy zamestnanca v hospodárstve. Výška zákazky na poskytnutie služby má byť stanovená na 0,7-násobku ceny práce vypočítanej z priemernej mzdy. Spresní sa tiež, že ak je súčasťou jednej zákazky odobratie tovaru aj prijatie služby, zamestnávateľ je povinný preukázať samostatne výšku časti zákazky na odobratie tovaru a výšku časti zákazky na prijatie služby. Ak tak neurobí, zákazka sa považuje za zákazku na odobratie tovaru.

Upraví sa i pojem chránená dielňa, aby lepšie vyhovoval zmenám v zamestnávaní osôb so zdravotným postihnutím, ich zvyšujúcej sa kvalifikácii aj rôznorodosti postihnutia. Pojem má zdôrazniť, že ide o pracovisko, na ktorom je pracovný priestor, pracovný výkon alebo pracovné podmienky vrátane možnosti flexibilného pracovného času a rozloženia práce prispôsobené celkovému zdravotnému a aktuálnemu fyzickému a psychickému stavu občanov so zdravotným postihnutím.

Pribudne možnosť dočasného vykonávania práce v pracovnom pomere aj mimo chránenej dielne alebo chráneného pracoviska, ak to umožňuje charakter práce alebo je to nevyhnutné na plnenie pracovných úloh.V súvislosti s lepším začlenením osôb so zdravotným postihnutím na trh práce sa rozšíri definícia samostatne zárobkovo činnej osoby o osoby, ktoré vykonávajú činnosť, ktorá spočíva vo využívaní výsledkov duševnej tvorivej činnosti chránených osobitnými zákonmi, ku ktorým patrí napríklad zákon o vynálezoch, priemyselných vzoroch a zlepšovacích návrhoch alebo autorský zákon. Zjednoduší sa tiež podávanie žiadosti o poskytnutie príspevku na činnosť pracovného asistenta a zníži sa počet informácií, ktoré sú na žiadosť potrebné.

Novely nadobudli účinnosť od 1. januára 2023.

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: TASR, Foto: Getty
 
Staršie správy
Staršie správy