Povolanie, v ktorom dobre zarobíte a nehrozí, že budete mať stres: Brali by ste ho?

Podľa štúdie amerického mediálneho domu U.S. News & World Report je najvyššie na zozname najlepších platených pracovných miest s nízkou úrovňou stresu zubné lekárstvo. Hoci sa toto povolanie nenachádzalo na prvom mieste najvyššie platených povolaní, v kategórii ročného príjmu a úrovne stresu zvíťazilo.

Konkrétne, podľa ich výskumu dostávajú zamestnanci v tejto profesii v Spojených štátoch priemerný ročný plat 225 760 dolárov.

 

Podľa Market Watch dôvod spočíva v dobrej organizácii denného rozvrhu. Konkrétne, ako vo väčšine lekárskych odborov, presný denný rozvrh je známy niekoľko dní vopred, čo výrazne znižuje tvorbu stresu.

Okrem toho skutočnosť, že zubári majú v priemere veľmi malý počet núdzových zásahov, má pozitívny vplyv na zníženie stresu.

Inak v americkej analýza News & World Report obsahuje 187 vysoko platených pracovných miest a okrem stomatológie obsahuje zoznam najmenej stresujúcich povolaní, príležitosti na postup a rovnováhu medzi súkromným a obchodným životom aj programátorov, štatistikov, logopédov, veterinárov a niektorých zdravotníckych pracovníkov.

  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, HRBusiness
 
Staršie správy
Staršie správy