Domáce hospodárstvo v čase koronakrízy: Projekt Som Patriot pomáha slovenským prevádzkam

Zdá sa, že Slováci majú v sebe veľa ľudskosti a dobré srdcia. Na internete totiž vznikajú rôzne iniciatívy, ktoré si dávajú za úlohu pomôcť ľudom zasiahnutým vzniknutou krízou. Jednou z týchto iniciatív je aj Som Patriot, ktorá združuje rôzne slovenské prevádzky. Aj keď sa niekomu môže zdať, že "kríza" možno pomaly končí, je dôležité aby sa naša ekonomika naštartovala. Preto musíme podporiť naše obľúbené podniky, miesta a značky, ktoré nám robili radosť, ak ich chceme navštíviť aj v budúcnosti.

 

Za pomoci dobrých ľudí vznikol na Slovensku ďalší zaujímavý projekt. „Každý z nás mal vo svojom meste svoj obľúbený podnik alebo značku, ktorú rád podporoval a ak to bola kamenná prevádzka zo dňa na deň musela zavrieť. Tí, čo neboli online mali smolu. Nevedel som si predstaviť, že niektoré prevádzky budú nútené zavrieť alebo bojovať o svoju existenciu,“ vyjadril sa zakladateľ Tomáš Nagy.

Domáce hospodárstvo v čase Galéria fotiek (7)

Na jednoduchom webe Som Patriot sa lokálne značky, kamenné aj online, môžu registrovať a byť na očiach. „Veľa značiek malo pripravený "záložný plán" v podobe rôznych voucherov, špeciálnych akcií a podobne, a to všetko som chcel dať do povedomia širšej mase. Máme k dispozícii aj transparentný účet, na ktorý budú môcť ľudia prispievať napríklad konkrétnej prevádzke.

Ak chcete slovenským prevádzkam pomôcť, môžete to urobiť takto:

1. Vyberte si podnik zo zoznamu a podporte ho kúpou produktu

2. Pošlite ľubovoľný príspevok na transparetný účet

3. Pridajte svoju obľúbenú značku, miesto alebo podnik do zoznamu

V neposlednom rade môžete túto výzvu zdieľať ďalej, a dostať ju tak medzi ľudí. V prípade že sa rozhodnete podporiť svoj obľúbený lokál ľubovoľnou čiastkou (darom), výrazne mu pomôžete prežiť v týchto ťažkých časoch. Všetky prostriedky budú odovzdané vami zvolenej prevádzke. Transparentný účet nájdete tu.

Domáce hospodárstvo v čase Galéria fotiek (7)

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 7
Viac o téme: Ekonomika Projekt Pomoc Podnikanie Hospodárstvo Slovensko
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: RED Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy