Na Slovensku pracujú desaťtisíce cudzincov: Prišli z týchto krajín

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Ku koncu septembra tohto roka pracovalo na Slovensku vyše 23,6 tis. cudzincov. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Rumunska. Tých ku koncu septembra na Slovensku pracovalo vyše 5,8 tisíca.

Na druhej priečke sú občania Poľska, ktorých takmer 3,1 tisíca prišlo za prácou na Slovensko. Nasleduje Česká republika, ktorá zaznamenala koncom septembra vyše 3 tisíc svojich občanov pracujúcich na Slovensku a na štvrtom mieste sa nachádza Maďarsko s 2,6 tis. občanmi pracujúcimi na Slovensku.


Prečítajte si tiež: Chceli by ste pracovať v zahraničí? V týchto krajinách nastal ten správny čas​


Každý tretí cudzinec na Slovensku pracoval ku koncu septembra v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných vyše 7,7 tis. cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý koncom septembra zaevidoval 1,2 tis. zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Čadci vykázal vyše 1 tis. pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len piati cudzí štátni príslušníci koncom septembra tohto roka pracovali v okrese Gelnica.

Viac o téme: Krajina Práca Cudzinec Zahraničie Slovensko
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy