5 produktov, ktoré nečakane dokázali zarobiť milióny

boháč, bohatý, peniaze starčekboháč, bohatý, peniaze starček

Veľa ľudí tvrdí, že majú nápad za milión, ale iba zriedka podľa toho aj skutočne konajú. Dokonca niekedy aj náhody, alebo neatraktívne produkty môžu znamenať milióny - ak je načasovanie správne. Pre niektorých podnikateľov môže byť aj jeden dobrý nápad mimoriadne plodný, aj keď sa jedná o niečo jednoduché ako obyčajná pružina. Tu sú príklady toho, že nie každý dobrý nápad musí vyriešiť svetový mier alebo liečiť choroby aby poriadne zarobil.

 

  1. Tamagotchi
    Digitálny miláčik v tvare vajca, o ktorého sa treba starať a kŕmiť ho, je už vyše 20 rokov súčasťou života miliónov detí po celom svete. Životnosť virtuálneho domáceho maznáčika, od chvíle, keď sa vyliahne z vajíčka až po „návrat na svoju domovskú planétu“, trvá iba niekoľko dní. Materská spoločnosť značky Bandai America predala na celom svete viac ako 80 miliónov kusov. Celkové tržby sa pohybujú okolo 900 miliónov dolárov.
  2. Crocs
    V roku 2002 obuvnícka spoločnosť Crocs zo štátu Colorado ukázala svoje plastové dreváky svetu. Odvtedy predali viac ako 300 miliónov párov týchto mierne nelichotivých drevákov v 90 krajinách. Ročný obrat sa pohybuje okolo 1 miliardy dolárov a zisk neustále rastie. Napriek tomu že mnoho ľudí vzhľad tejto obuvi nenávidí, vo svete sa jej očividne veľmi dobre darí.
  3. Pružina
    Pružina bola v roku 2000 uvedená do siene slávy hračiek. Vymyslel ju náhodou inžinier Richard James pred viac ako sedemdesiatimi rokmi a do dnes bolo predaných viac ako 350 miliónov kusov. Dnes nájdete dúhovú pružinu vyrobenú z plastu snáď v každom hračkárstve.
  4. PedEgg
    Užitočné ale svojim spôsobom nechutné. Strúhadlo na chodidlá pod názvom PedEgg je jedným z najúspešnejších TV produktov vôbec. Pripísal si tržby vyše 450 miliónovo dolárov vďaka tomu, že rieši každodenný problém ľudí pri veľmi nízkych nákladoch.
  5. Furby
    Chlpatá, škrečkovitá elektronická hračka, bola hitom 90. rokov, ale neskôr jej popularita rýchlo klesla. Avšak, Furby zostal na vrchole dosť dlho na to, aby v čase najväčšej slávy zarobil 500 miliónov dolárov ročne. Táto hračka bola známa aj tým, že mala niekoľko závad – napríklad bezdôvodná chôdza a vibrovanie, niekedy uprostred noci. Strašidelné.

    Poznáte všetky spomenuté produkty? 
    5 produktov, ktoré nečakane Galéria fotiek (2)
Viac o téme: Peniaze Nápad Milióny Vynález Produkty
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Getty, lovemoney
 
Staršie správy
Staršie správy