Spoznajte človeka na prvý pohlaď: Dobre sa pozrite na jeho topánky, toto vám prezradia

Našu osobnosť definuje veľa vecí. Povedali by ste ale, že sa o vás druhý človek môže veľa dozvedieť aj z pohľadu na vaše topánky? Na základe typu obuvi, ktorú nosíte, prezrádzate o sebe niektoré aspekty. Dnes sa pozrieme na to, čo všetko sa dá zistiť o druhých aj z takej obyčajnej veci ako je obuv. Vďaka tomu budete vedieť odhaliť, čo je človek, s ktorým sa práve rozprávate, zač. Tiež budete vedieť odhadnúť, čo si môže druhá strana - napríklad na pohovore - myslieť na základe vašej obuvi o vás.

 

Žabky pre leňochov

Je normálne, že na krátku prechádzku po parku alebo po pláži si človek nasadí žabky. Ale ak ste typ človeka, ktorý ich nosí ako bežnú obuv, mohlo by to znamenať, že ste lenivejší, než je zvyčajné. Prečo? Pretože žabky neodmysliteľne patria medzi obuv určenú na krátke vzdialenosti, čo znamená, že relaxácii dávate prednosť pred dlhou chôdzou a túrami.

Podpätky pre materialistky

Toto tvrdenie je založené na poznatkoch módnych odborníkov. Hovorí sa, že tí, ktorí nosia podpätky, chcú byť plne nezávislí alebo majú veľké ambície. Najčastejšie lodičky na podpätku nosia ženy, ktoré sa rady starajú o svoj vzhľad.

Trendy alebo retro?

Na jednej strane sú tí, ktorí menia topánky častejšie než ktokoľvek iný, a na druhej tí, ktorí zostávajú dlho verní svojim obľúbencom. Typickým príkladom sú tenisky značky Convers. Jedna skupina ich nosí kvôli tomu, že sú momentálne trendy - druhá skupina kvôli tomu, že sa o ne celý čas dobre stará a stále vyzerajú k svetu. Práve títo ľudia sú lojálni a úprimní.

Luxusné kožené talianky pre hráčov

Táto kategória je vyhradená pre mužov, ktorí si cenia svoju obuv ako veľmi málo ďalších vecí v živote. Tento typ človeka nebude nosiť drahé nohavice ani košele, ale jeho topánky budú stáť oveľa viac než celá garderóba v skrini.

Tenisky plné energie

Podľa módnych špecialistov sú tí, ktorí nosia tenisky, energickí a mladiství. Sú to chodci, bežci, šprintéri sveta. Môžete sa k nim bez obáv pridať a ľahko sa s nimi rozprávať. Sú typickí svojím dobrým srdcom, pretože zvyčajne pomáhajú druhým.

Loafers pre perfekcionistov

Loafers/mokasíny sú módne a pohodlné topánky zároveň, ktorých nositelia sú popisovaní ako jednotlivci orientovaní na detaily. Jedná sa o perfekcionistov, ktorí si potrpia na dokonalosť.

Aké topánky nosíte vy?

Viac o téme: Osobnosť Tipy Ľudia Topánky Charakter Psychológia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: rd.com, Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy