6 inteligentných psychologických trikov, ktoré môžete použiť v praxi

Zdroj: Getty Images

Existuje niekoľko psychologických tipov, ktoré fungujú na podvedomej úrovni. Môžu vám pomôcť získať dôveru inej osoby, získať súhlas od vášho nadriadeného alebo vám pomôžu uvoľniť sa, keď ste pod tlakom. Navyše sú tieto tipy ľahko použiteľné v každodennom živote. Implementácia každého z týchto trikov trvá chvíľku, takže ak si ich zapamätáte, pokojne ich začnite využívať čo najskôr.

 

 

  1. Keď sa niekoľko ľudí smeje, každý sa pozrie na osobu, ktorá sa mu najviac páči
    Po dobrom vtipe alebo uprostred zaujímavej diskusie sa každý človek inštinktívne pozrie na osobu, ktorá sa mu páči najviac. Aby ste zistili všetko o skupine priateľov alebo kolegov, pripravte si zopár skutočne dobrých vtipov.
  2. Keď ste nervózny, prežúvajte niečo
    Pred dôležitou konverzáciou, verejným prejavom alebo inou udalosťou, ktorá vás robí nervóznym, by ste sa mali pokúsiť žuť žuvačku alebo niečo zjesť. Nikto neje, ak sa nachádza v nebezpečenstve. Náš mozog si pri žuvaní myslí, že je v bezpečí a môže relaxovať. Vysiela teda signál, ktorý zmierňuje napätie a pomáha nám upokojiť sa.
  3. Uprený pohlaď vám môže pomôcť získať akékoľvek informácie
    Ak sa vám nepáči odpoveď, ktorú ste dostali od nejakej osoby, alebo sa vám zdá, že vám niečo nechcú prezradiť, prípadne, že vám niečo taja, jednoducho na nich hľaďte. V tejto situácii bude ticho také neznesiteľné, že budú pripravený povedať vám čokoľvek, len aby sa z danej situácie konečne dostali.
  4. Predstavte si, že váš budúci zamestnávateľ je váš dobrý priateľ
    Ak sa počas dôležitej skúšky alebo pracovného pohovoru obávate nepríjemnej situácie, predstavte si, že osoba, ktorá je pred vami, je váš priateľ, ktorého ste dlho nevideli. Pomôže vám to rýchlo sa upokojiť a zodpovedanie rôznych otázok vám pôjde oveľa jednoduchšie.
  5. Ak musíte veľa pracovať s ľuďmi, za seba postavte zrkadlo
    Ak musíte v práci komunikovať s mnohými ľuďmi, dajte si za chrbát malé zrkadlo. Budete prekvapení, ale veľa ľudí bude oveľa zdvorilejších a zároveň ochotných robiť kompromisy. Je to preto, že nikto sa  nechce pozerať sám na seba, pokiaľ sa hnevá alebo je naštvaný.
  6. Ak chcete zastaviť konflikt, vezmite si do rúk jedlo a postavte sa medzi tých, ktorí sa hádajú
    Tento jav sa nazýva „snackman efekt“. Konzumácia jedla je v ľudskej mysli spájaná s relaxáciou a pokojom. Pravdepodobnosť, že niekto zaútočí na niekoho, kto práve olovrantuje, je veľmi nízka, takže sa konflikt veľmi rýchlo zastaví. Podobne to funguje aj ak si do rúk vezmete šálku s čajom. Len pozor aby ste sa neobliali.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

Viac o téme: Manipulácia Triky Tipy Ľudia Psychológia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, brightside
 
Staršie správy
Staršie správy